Tavoitteet vuodelle 2020


Jo viime vuoden lopulla aloin kuumeisesti pohtimaan tulevaa vuotta. Minkä koen itselleni tärkeäksi? Mitä haluan saavuttaa vuonna 2020? Mielestäni tavoitteiden asettaminen on kannattavaa. Nuorempana sitä halusi ajan kuluvan nopeammin, kun taas nykyään ajattelee ihan päinvastoin. Ennen nauroin tälle sanonnalle, mutta nyt ymmärrän sen pointin. Jos meillä ei ole minkäänlaisia tavoitteita, niin eikö vuosi mene helposti ohi yhdessä silmänräpäyksessä. 


Helposti tulee unelmoitua suuria. Eikä siinä mitään - pitäähän tavoitteiden eteen välillä oikein kunnolla ponnistella. Tärkeintä on kuitenkin olla myös realistinen. Mielestäni kaikkien tavoitteiden ei tarvitse olla suuria eikä niiden ole tarkoitus muuttaa elämää täysin. Tavoitteiden asettamisesta ei saa ahdistua eikä se haittaa, vaikka ne eivät olisikaan vielä ihan selvillä. Tärkeintä on työstää ajatusta ja kirjoitella niitä sitä mukaan ylös, kun ajatus selkiytyy :)

Omiin vuoden 2020 tavoitteisiini kuuluu esimerkiksi koulusta valmistuminen tai loppusuoralle pääseminen vielä vuoden lopussa. Mikään kiirehän tässä ei ole, mutta aikataulullisesti se olisi hyvin realistista. Yksi toinen asia, nimittäin muuttaminen, houkuttelee myös valmistumaan vähän normaalia nopeammin. Vaikka olen viihtynyt Joensuussa nämä viimeiset 1,5 vuotta, niin silti alkaa tuntumaan, että maisemanvaihdos olisi paikallaan. Joensuu ei kuitenkaan iskenyt niin kovaa, että tänne tekisi mieli jäädä opintojen jälkeen. Ollaan pyöritelty eri kaupunkeja mielessä ja näillä näkymin Etelä-Suomi kutsuu loppuvuodesta. Vielä ainakaan ei tee mieli palata takaisin kotikaupunkiimme Mikkeliin, vaan sitä ennen on nähtävä jotain muuta. Onhan tässä tullut asuttua Mikkelin lisäksi Savonlinnassa ja nyt täällä Joensuussa, mutta kaipaan vielä vähän isompaa ja eläväisempää kaupunkia. Katsotaan, miten me viihdytään ja mihin sitten asetutaan vähän pidemmäksi aikaa kuin vuodeksi pariksi! 


Alunperin tavoitteena oli kirjoittaa gradua tuleva kesä. Samalla olisin päässyt myös vähän lomailemaan ja käymään perheeni kanssa Lapissa, jonne olen unelmoinut pääseväni viimeisen parin vuoden ajan. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että gradu siirtyy syksyyn ja teemme Niklaksen kanssa kesän töitä. Kunhan työt varmistuvat ensi kuussa, niin voin kertoa siitä lisää. Työ on niin mielenkiintoinen ja kokemuksena ainutlaatuinen, joten pitkän pohdinnan jälkeen oli laitettava hakemusta menemään.

Muita tavoitteita tälle vuodelle on mm. omasta hyvinvoinnista huolehtiminen, Toivon koulutukseen panostaminen, valokuvauksessa kehittyminen ja matkustelu totta kai. Tällä hetkellä ei ole yhtään reissua lyöty lukkoon, mutta Portugalia ollaan mietitty seuraavaksi kohteeksi. Tuleva kesä ratkaisee paljon, joten se jää nähtäväksi :)

Millaisia tavoitteita teillä on tälle vuodelle? 

 Villakangastakki // & Other Stories
Farkut // Levi's
Nilkkurit // Nilson Shoes
Pipo // Samsoe & Samsoe
Kaulahuivi // Sokos

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!