Helppo piparkakkumousse joulupöytään

Huh, viikko jouluaattoon! Olen jo suunnittelut sellaisia jouluruokia, mitä haluaisin joulupöydästä löytyvän tänä vuonna. Kala on meidän perheen suosituin jouluherkku. Toki meillä on myös perinteisiä herkullisia laatikoita ja pieni kinkku. Jälkiruokapöydästä löytyy ainakin joulutorttuja, mahdollisesti kuivakakku ja joku tekemäni pieni makea herkku. Mielestäni jouluun sopii loistavasti erilaiset juustokakut, itse tehty jäätelö sekä mousset. Vaniljainen piparkakkumousse on ihanan kuohkea ja helppo jälkiruoka jouluun. Soseutetut pakastemarjat tuovat raikkautta muuten melko tuhtiin jälkiruokaan. Mousse kannattaa laittaa tarjolle suoraan annosmaljoihin tai -laseihin. Näin se on helppo tehdä hyvissä ajoin etukäteen eikä jouluaaton kiireen keskellä tarvitse kuin laittaa annosmaljat tarjolle. 


Helppo piparkakkumousse (4 pientä annosta)

2 dl kuohukermaa
200 g mascarponea
1 rkl vaniljasokeria
0,5 dl tomusokeria
ripaus kanelia
pipareita
noin 1 dl kotimaisia pakastemarjoja

Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone. Mausta tomusokerilla, vaniljasokerilla ja kanelilla, sekoita. Murskaa piparit. Lusikoi annosmaljojen pohjalle vaahtoa, lisää piparkakkumuruja ja lusikoi taas sen päälle vaahtoa. Tee muutama kerros lisää tähän tapaan. Laita annokset tässä vaiheessa jääkaappiin maustumaan. Ennen tarjoilua soseuta osittain sulaneet pakastemarjat. Ripottele annoksien pinnalle piparimurua ja lisää marjasosetta tuomaan raikkautta. 

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!