Herkullinen kanttarelli-pekonipiirakka


Tänä syksynä meidän kanttarellisaldo jäi todella köyhäksi eikä käytännössä löydetty sieniä lainkaan. Viime vuonna käytiin parikin kertaa myös täällä Joensuussa etsimässä sieniä - tosin tuloksetta. Tänä vuonna saldo jäi osittain kiireen ja osittain kai myös melko kehnon sienisadon myötä nollaan. Onneksi äitillä oli vähän kanttarelleja pakkasessa, joten sain tehtyä yhtenä viikonloppuna kanttarelli-pekonipiirakan, joka on ehdottomasti yksi lempparipiirakka! Tässä siis reseptiä :)

KANTTARELLI-PEKONIPIIRAKKA

pohja
100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
2 rkl vettä

täyte
150 g pekonia
1 punasipuli
noin 500 g kanttarelleja
nokare voita
200 g kermaviiliä
2 kananmunaa
2 tl suolaa 
ripaus mustapippurirouhetta
1 dl juustoraastetta


1. Nypi huoneenlämpöinen voi, jauhot ja suola. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuokaan. Esipaista piirakkapohjaa 200 asteisessa uunissa 8 minuuttia. 

2. Pilko ja paista pekoni rapeaksi. Siirrä ne lautaselle. Puhdista ja paloittele sienet ja punasipuli pieneksi. Paista sieniä ja pilkottuja sipuleja voissa niin kauan, että neste haihtuu sienistä. Mausta suolalla.

3. Kaada sienet ja pekoni vuokaan.

4. Sekoita kulhossa kermaviili, mustapippurirouhe ja kananmunat. Kaada täyte vuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta.

5. Kypsennä piirakkaa vielä 200 asteisen uunin alatasolla noin 30-40 minuuttia. 

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!