Täydelliset cinnamon rollsit


Vähän aikaa sitten vietettiin virallista korvapuustipäivää. Jaoin viime vuonna blogissani tämän mielettömän hyvän reseptin herkullisiin cinnamon rollseihin. Ehkä joku saa tästä ideaksi leipoa vielä tänään näitä sunnuntain kunniaksi, nam! Siispä kivaa sunnuntaita <3


Cinnamon rollsit voit paistaa esimerkiksi pyöreässä uunivuoassa. Nämä ovat ehdottomasti parhaimmillaan juuri uunista tulleena, jolloin ne oikein sulavat suuhun. :)


CINNAMON ROLLS

Pullataikina: 
2,5 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl kardemummaa
ripaus ruolaa
noin 7-8 dl vehnäjauhoja
75 g voita (+ voiteluun voisulaa)

Täyte:
kanelia
sokeria
noin 80 g huoneenlämpöistä voita

Kuorrute:
2 dl tomusokeria
2 rkl maitoa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl huoneenlämpöistä voita
60 g maustamatatonta tuorejuustoa

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

2. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja vaniljasokeri.

3. Ala lisäämään jauhoja vähitellen koko ajan taikinaa sekoittaen. Alusta taikinaa käsin tai käytä monitoimikonetta. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa. Kun taikina irtoaa sormista ja kulhon reunoista, se on valmista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin tunnin verran.

4. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikinasta ohut iso suorakulmion muotoinen levy jauhotetulle alustalle. Levitä taikinalevylle tasaisesti voita ja ripottele päälle kanelia ja sokeria halaumasi määrä.

5. Pyöritä taikinalevy rullalle vaakasuunnassa ja leikkaa rulla paloiksi (8-10 pullaa).
Nosta pullat voidellulle uunivuoalle leikkauspinta ylöspäin. Muista jättää pienet välit, koska ne kohoavat uunissa lisää. Anna pullien kohota vielä noin 30 minuuttia liinan alla.

6. Voitele pullat lopuksi voisulalla ja paista uunin alatasolla 190 asteessa noin 25 minuuttia.

7. Sekoita kulhossa tasaiseksi massaksi tomusokeri, pehmeä voi, tuorejuusto sekä vaniljasokeri. 
Lisää maito ja sekoita kuorrute tasaiseksi. 

8. Kaada kuorrute pullien päälle.

Cinnamon rolls

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!