Parga - täydellinen paikka rentoutumiseen


Voi Parga minkä teit! Me molemmat tykästyttiin tähän pieneen sympaattiseen kylään suuresti. Tosin Parga oli isompi kuin kuvittelimme, mutta juuri sopivan kokoinen paikka meidän makuun. Täydellinen pariskunnille tai muuten vain rentoon lomailuun, vaikka kavereiden kesken.

Aiemminkin Kreikassa matkustaneena, osasimme odottaa herkullista ruokaa. Moussakaa, stifadoa, lammasta, mereneläviä, souvlakia ja kaikkia niitä ihania alkuruokia, joita tilattiin illallisella aina useampi kappale. Myös sää oli syyskuun alkupuolella  täydellinen ja aurinko helli meitä koko viikon ajan. Paikalliset olivat suurimmalta osin kohteliaita ja luonnossa oli vähemmän roskia kuin aiemmin. Kreikassa on vaan sitä jotain!Kadut olivat täynnä kissoja, joista onneksi sekä turistit että paikalliset näyttivät pitävän huolta. Kyllä silti vähän sydäntä riipi..

Parga sijaitsee manner-Kreikassa, maan länsirannikolla. Kreikasta tulee ensimmäisenä mieleen sinivalkoiset talot, mutta Pargassa ne ovat harvassa. Siellä voit puolestaan huomata venetsialaisvaikutteita rakennuksissa. Paikassa on myös vähän saarimaista tunnelmaa, vaikka se onkin mantereella. Puhdas ja kirkas meri on mielettömän kaunis ja yksi suurimmista vetovoimista tässä reilu 2000 asukkaan kylässä!


Parhaimmat ravintolat: Perivoli, Romantica, Taverna Petros, Yannis ja Filippa.

Kreikkalainen ruoka on mielettömän hyvää. Melko yksinkertaista, mutta silti poikkeuksetta aina maukasta. Ensimmäisen illan moussaka ravintola Romanticassa oli yksi reissun parhaimmista ruoista. Samoin Filippan reilu 3e pita gyrokset - ah! 


Parga ei ole mikään shoppailijan paratiisi, mutta me tykättiin aina iltaisin kierrellä niissä muutamissa turistikaupoissa, joissa myytiin mm. vaatteita, nahkatuotteita, koruja ja käsitöitä. Ostin muutamia pieniä asioita, kuten yllä olevat nahkasandaalit alennuksesta ja hopeiset simpukkakorvakorut omien korvisten mennessä rikki.


Useampana iltana suunnattiin katsomaan mieletöntä auringonlaskua samalla nauttien jotain hyvää juotavaa.. Pääsisipä tähän hetkeen takaisin!


Pargassa hintataso oli huomattavasti korkeampi kuin Albaniassa, mutta kuitenkin ravintoloiden osalta oli edullisempaa kuin Suomessa. Monissa Kreikan kohteissa hinnat ovat kuulemma nousseet viime vuosina. Ravintoloissa alkuruoat pyörivät 3-10e paikkeilla ja pääruoat vaihtelivat noin 7-15e välillä. Puoli litraa talon viiniä oli 5-7e.

Aamupalatarpeet haettiin aina edellisenä iltana tai vasta aamulenkin yhteydessä. Otettiin usein valmiiksi täytetty patonki läheisestä leipomokahvilasta ja sen kaveriksi ostettiin tuoreita hedelmiä, mehua ja kreikkalaista jogurttia. Voisin ulkomailla aina syödä pelkkää vesimelonia hah :D


Me majoituttiin hotelli Elenassa, joka oli oikein mukava kolmen tähden hotelli. Huoneet olivat tilavat, vaikkakin vähän kuluneet, mutta meillä sattui hyvä tuuri, kun saatiin huone ylimmästä kerroksesta. Sieltä oli upeat näkymät merelle ja viereisille vuorille. Elenan sijainti oli muutenkin oikein passeli, sillä siitä oli lyhyt 10 minuutin kävelymatka "keskustaan" ja läheisimmälle rannalle. Itse asiassa kauppoja ja ravintoloita oli vielä lähempänä.


Pargan keskustassa on pari pientä rantaa, jotka olivat kuitenkin aika täynnä vielä näin syyskuussa. Muutamana päivänä käytiin pelkästään uimassa ja snorklailemassa, mutta muuten ei tehnyt mieli jäädä siihen ottamaan aurinkoa.

Yhtenä päivänä otettiin venetaksi Lichnoksen rannalle, jota oltiin käyty edellisenä päivänä ihastelemassa lenkillä ollessamme. Kävelymatka ei ollut mikään helpoin (järkyttävien mäkien ja vuorien takia :D) ja aikaa siihen meni varmaan yli tunti suuntaansa. Venetaksi menopaluineen maksoi 10e hengeltä ja niitä meni molempiin suuntiin ehkä noin 4-5 kertaa päivässä.

Lichnoksen ranta oli todella kaunis ja vaikka sielläkin oli aurinkotuoleja, niin ihmismassat olivat huomattavasti pienempiä kuin Pargan keskustassa. Sai siis olla ihan rauhassa. :) Otettiin aurinkotuolit päiväksi ja vuokrattiin tunniksi kajakki, joka maksoi 8 euroa. Melottiin lähellä olevaan luolaan, joka oli ehkä noin 20m syvä ja pari metriä korkea. Tämä oli niin siisti kokemus, sillä vesi oli mielettömän kirkasta eikä siellä ollut ketään muita.
Koska nähtiin ja tehtiin niin paljon Albaniassa, haluttiin Kreikassa keskittyä enemmän löhöilyyn. Alunperin meidän oli tarkoitus vuokrata täälläkin auto, mutta päätettiin jättää se seuraavaan kertaan. Useampi päivä meni altaalla lukien kirjaa ja yksi päivä Lichnoksen rannalla. Muuten snorklailtiin ja lenkkeiltiin, kierreltiin kauppoja ja syötiin sekä käytiin maisemajunalla Ali Pashan linnassa. Tämä pieni matka kesti pari tuntia ja maksoi kahdelta vajaa 20 euroa.

Reilu pari viikkoa reissussa teki todella hyvää ja kokonaisuudessaan matka oli ihana ja onnistunut. Nähtiin ja tehtiin paljon, mutta maltettiin myös rentoutua. Loppulomasta alkoikin jo tuntua siltä, että oltiin valmiita palaamaan Suomeen, joka on aina onnistuneen reissun merkki. :)


4 kommenttia

 1. Nuo kuvat reissuista on siitä mukavia, että niiden kautta voi retken tehdä yhä uudestaan ja uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Valokuvien avulla muistaa yllättävän hyvin pieniä yksityiskohtia, kuten sen hetken tunteita ym. :)

   Poista
 2. Pargan viehätys on myös siinä ettei se ole pelkkä hotellikylä vaan paikallista asutusta on ihan riittävästi. Nähtävyyksiä löytyy eli pari linnoitusta ,vanha vesimylly . Pargasta voi tehdä päiväretken Meteoran luostarialueelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on muuten ihan totta! Pargaan voisin ehdottomasti palata uudestaan juuri syyskuussa, ja silloin pitää tehdä ja nähdä vielä enemmän :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!