Opettelua uudenlaiseen elämään

Reissusta tultuamme olen alkanut totuttelemaan uudenlaiseen arkeen ja elämään. Tuntuu oudolta,  kun moni rutiineiksi muodostunut asia ei enää olekaan osa joka päiväistä elämää. Ennenhän mun elämä pyöri 70 % koiran ympärillä. Rakastin sitä. Rakastin sitä arkea ja meidän rutiineja enkä olisi ikinä vaihtanut pois sitä mistään hinnasta. En ole sellainen, joka hengailee kaupungilla päivät pitkät. Minun ei tarvitse nähdä joka päivä ystäviäni, sillä viihdyn niin hyvin myös omassa rauhassa. Käyn noin kolme kertaa viikossa kuntosalilla ja lenkkeilen päivittäin. Olen koittanut luoda uusia rutiineja ja tapoja sekä etsiä tiedostaen asioita, joista saisin edes osittain sellaista nautintoa kuin koiran kanssa puuhaillessa.

Tänään ajattelinkin kertoa, mitä kaikkea viimeiset viikot ovat pitäneet sisällään. Mihin oikein käytän aikani nykyään?


Tänä syksynä meillä alkoi kotitaloustieteen maisteriopinnot. Uskomatonta, että alle kahden vuoden kuluttua meidän pitäisi olla päteviä kotitalousopettajia! Meillä on tänä lukukautena paljon koulua, etenkin kontaktiopetusta, joten monet arkipäivät menevät ainakin osittain koulun penkillä. Ihan kiva asia, vaikka kaikista kursseista (kuten kvantitatiivinen tutkimus) en olekaan niin innoissani hah! 


Vaikka alussa sanoinkin, että viihdyn hyvin yksinään enkä todellakaan koe tarvetta nähdä ystäviäni jatkuvasti, niin olen silti yleensä noin kerran pari viikossa nähnyt heitä. Usein kahvittelun tai ulkoilun merkeissä, jolloin on samalla hyvä hetki vaihtaa kuulumisia puolin ja toisin. Ystävät ovat kyllä itselleni mielettömän tärkeitä! 


Jostain rutiineista en luovu, sillä edelleen tulee päivittäin käytyä lenkillä ja noin pari-kolme kertaa viikossa kuntosalilla. Urheilu on itselleni sellainen henkireikä, joka lähes aina nostattaa mielialaa ja parantaa sen hetken vireystilaa, vaikka ennen itse urheilusuoritusta ei siltä tuntuisikaan. Urheilen edelleen kuitenkin pitkälti oman fiiliksen mukaan. Jos tuntuu siltä, ettei jaksa, niin en kyllä pakota itseäni.


Kävin hemmottelemassa itseäni viime viikolla kampaajalla ja päätin samalla napsaista about 10cm latvoista. Suosittu long bob on myös itselleni sellainen malli, jossa viihdyn hirmu hyvin! Ihanan freesi olo, kun on huonot latvat leikattu ja sävyä kirkastettu ja viilennetty.


Omaan hyvinvointiin panostamista ei saa ikinä unohtaa. Kun voi henkisesti hyvin ja tasapainoisesti,  menee usein myös elämän muilla osa-alueilla paremmin. Onneksi koti on itselleni edelleen sellainen paikka, jossa voin rentoutua eikä minua ahdista olla täällä esimerkiksi iltoja yksin, kun Niklas on treeneissä. Iltaisin poltan kynttilöitä, käyn kuumassa suihkussa ja vedän yökkärin päälle, teen iltapalaa ja katselen sarjoja, joita pyörii tällä hetkellä ihanan paljon televisiossa!

Näiden ajatusten myötä ihanaa lokakuun kolmatta! <3

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!