Feta-pinaattipasteijat

Ruokakolumnini julkaistu aiemmin Keskiviikko -lehdessä.


Pasteijat on ihanan nopea ja helppo valmistaa, mutta mikä siinä on, että niiden olemassaolon unohtaa aina. Viime kerralla olen tehnyt pasteijoita joskus kauan kauan sitten. Pasteijataikinan voi tehdä itse tai käyttää kaupan valmiita taikinoita. Nämä pasteijat valmistuivat kaupan lehtitaikinasta, joka on pelastanut  monta kertaa kiireen keskellä. Käyttämällä valmista taikinaa valmistuvat nämä pienet suolaiset herkut alle 30 minuutissa. Pasteijoiden täytteeksi sopii melkein mikä tahansa. Kasvistäytteistä fetajuuston ja pinaatin yhdistelmä on yksi suosikeistani. Kun mukaan laittaa ripauksen suolaa ja kuullottaa sipulia ja valkosipulia joukkoon, niin makua löytyy vähintään yhtä paljon kuin lihaversioista. Kokeile ihmeessä! :)

Feta-pinaattipasteijat

1 pkt (500 g) lehtitaikinaa
noin 100 g pinaattia (pakaste)
noin 100 g fetajuustoa
1/2 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
voiteluun 1 kananmuna ja päälle seesaminsiemeniä

Ota lehtitaikinalevyt ja pinaatti pöydälle sulamaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää pannulle tilkka oliiviöljyä ja paista pinaatteja ja sipuleja noin 5 minuuttia. Mausta suolalla. Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Laita taikinaneliöiden keskelle teelusikallinen pinaattitäytettä ja murustele fetaa kevyesti päälle. Kostuta neliön sivut kevyesti vedellä ja taita ne kolmion muotoisiksi pasteijoiksi. Painele reunat vielä haarukalla. Voitele pasteijat lopuksi kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia tai niin kauan, kunnes pasteijat ovat kauniin ruskeita. 

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!