Maukas lihapata

Ruokakolumnini julkaistu aiemmin Keskiviikko -lehdessä.Erilaiset pataruoat kuuluvat syksyyn ja talveen. Ne lämmittävät mukavasti viileinä syysiltoina. Lihapata on yksinkertaista valmistaa, mutta se vaatii aikaa, jotta lopputuloksesta tulee murea ja maukas. Pienen esivalmistelun jälkeen ruoka valmistuu kätevästi itsekseen uunissa ja sillä aikaa voi hoitaa kodin muita askareita.

Valitse lihaksi possua, nautaa, hirveä, broileria, lammasta tai poroa. Vältä rasvattomia lihoja, jolloin voit myös jättää kalleimmat lihat kauppaan. Kasvikset voi valita kauden ja saatavuuden mukaan. Eri sipulit ja sienet, bataatti, kesäkurpitsa, porkkana, paprika – voit itse päättää, mitä kasviksia haluat lisätä ja minkä verran. :)


Maukas lihapata

 700 g esim. karjalanpaistilihaa
nokare voita
noin 6-7 dl vettä
2 dl ruokakermaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1-2 porkkanaa
paprika
pieniä herkkusieniä
tuoretta timjamia
noin 1-1,5 tl suolaa
5-6 kokonaista mustapippuria

Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta. Kuori ja pilko kasvikset pieneksi. Ruskista lihat kuumassa padassa voissa. Lisää suolaa ja kokonaisia mustapippureita. Sekoita kasvikset, muutama timjamin oksa ja vettä niin, että lihat ja kasvikset peittyvät juuri. Laita pata 200 asteiseen uuniin noin 1,5-2 tunniksi. Lisää lopussa ruokakerma ja kuumenna vielä hetki. Koristele timjamilla ja tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai perunamuussin kanssa.

 Makoisia herkutteluhetkiä! :)

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!