Lämpöä syksyyn - näitä asioita odotan syksyltä

Kaupallinen yhteistyö: Kauppakeskus Akselin kanssa.


cargotakki

Syksyssä on jotain erikoista. Toisaalta sen tuloa alkaa odottamaan kesän viimeisillä viikoilla, vaikka omalla tavallaan iskee pieni haikeus. Joko sitä on taas aika kaivaa lämpimämpiä vaatteita ja keskittyä kiireisen kesän jälkeen enemmän omaan hyvinvointiin? On seesteistä katsella ensin lehtien muuttavan hitaasti väriä ja lopulta niiden tipahtelevan tuulen mukana maahan. Aamu- ja iltaraikkaus virkistää ja syksyn tuoksu hurmaaa. 

Mikkelissä sijaitseva Kauppakeskus Akseli haastoi minut pohtimaan teemaa lämpöä syksyyn. Sain myös valita kauppakeskuksen liikkeistä mieleisiä tuotteita syksyä varten. Mikä tuo syksyyn lämpöä ja saa myös tämän vuodenajan olemaan omalla tavallaan ihana?Ehkä syksyn paras osuus on se, kun sää huononee ja ilma viilenee ja voi hyvällä omatunnolla jäädä peiton alle, jos tuntuu siltä. Silloin tykkään sytyttää kynttilöitä tuomaan tunnelmaa, laittaa villasukat lämmittämään jalkoja, tehdä herkullista iltapalaa (kuten kreikkalaista jogurttia ja raakakaakaonibsejä!) ja syventyä illaksi tv-sarjojen pariin. Koska olen varsinainen kotihiiri, odotan tätä ehkä kaikkein eniten syksyn kohdalla.


kauppakeskus Akseli

D-vitamiini // Life (Terveyskaista), Pukka luomumarjatee & Clipper appelsiininmakuinen luomutee // Life, Voimaruoan kaakaonibsit // Life


Clipperin appelsiininmakuinen luomutee on ollut yksi suosikeistani jo vuosia. Se on raikas, mutta kuitenkin makea. Uutena makuna otin kokeiluun Pukan luomumarjateen, jossa on mm. piparmintunlehteä, inkiväärinjuurta, lakritsanjuurta, punajuurta, acerola-kirsikkaa, seljan- ja ruusunmarjaa. Tämä tee on aavistuksen täyteläisempi, joka on ehdottomasti hyvä asia!

Jokainen meistä tietää, että D-vitamiinilisä pitäisi ottaa taas kesän jälkeen käyttöön. Kun päivät alkavat pimenemään ja flunssakausi pyörimään jatkuvasti ympärillä, on aika alkaa napsimaan D:tä. D-vitamiinin puutos on etenkin meillä Suomessa varsin yleistä, sillä ravinnon ja auringonvalon voimin sen saantisuosituksia on vaikea saavuttaa.

syysasu

Valkoinen pehmeä neulepaita // Kekäle (Vila), Vihreä cargotakki // Luhta

Toisaalta etenkin alkusyksyn väriloisto osoittaa vuosi toisensa jälkeen, miten kaunis ja monimuotoinen Suomen luonto on kaikkine vuodenaikoineen. Patikointi ja retkeily ovat rentouttava tapa viettää vapaapäivää. Päälle vain rennot ja lämpimät säähän sopivat vaatteet ja termariin lämmintä juotavaa mukaan. Mikä onkaan parempaa kuin jossain vaiheessa patikointia pysähtyä hetkeksi paikoilleen ihailemaan maisemia ja nauttia samalla höyryävää juomaa.

Olen myös odottanut syyspukeutumista. Ennen kaikkea kaikkia niitä lämpimiä ja pehmeitä neuleita, mutta myös kaulahuiveja, takkeja ja nilkkureita. Olen jo pitkään suosinut klassisia vaatteita ja asusteita, jotka menevät vuodesta toiseen. Vaatekaapistani puuttui valkoinen perusneule, joka löytyi vihdoin Kekäleestä. Myös vihreä cargotakki oli ollut jonkin aikaa etsinnän alla. Se on paksuudeltaan täydellinen syksyyn, sillä takin alla voi käyttää sekä ohutta paitaa että paksumpaa neuletta. Mielestäni vihreä cargotakki on eräänlainen klassikko, joka ei mene muodista ja sopii moneen asuun lähes ympäri vuoden.


Mitä asioita te odotatte syksyltä kaikkein eniten? :)

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!