Reilu kaksi viikkoa Albaniassa ja Kreikassa


Hei vaan pitkästä aikaa! En oikein tiedä, mistä aloittaa. Mulle tuli odottamaton blogitauko ja ehkä vähän tauko elämästä ylipäänsä. Meidän perhettä kohtasi suuri suru elokuussa, kun menetimme meidän rakkaan Zazun. Halusin ottaa hetkeksi etäisyyttä vähän kaikesta ja keskittyä omaan ja perheen hyvinvointiin. Tuli tunne, että nyt tarvii hetken hengähtää ja antaa aikaa surulle. 

Kerkesin olla viikon verran saikulla ja tehdä sen jälkeen muutaman päivän töitä, kunnes saatiin Niklaksen kanssa ideaksi lähteä vähän ennakkoon jo reissuun. Lyhyen eli ehkä 5 minuutin pohdinnan jälkeen otettiin edullinen määrittelemätön majoitus Apollomatkoilta Albaniaan, jossa tultaisiin viettämään reilu viikko ennen kuin siirtyisimme omin keinoin Kreikan puolelle Pargaan. Kaiken kaikkiaan olimme reissun päällä siis vähän yli 2 viikkoa ja matkakohteinamme olivat Durres, Saranda ja Parga.Tultiin molemmat perjantaina töistä, pakattiin nopeasti ja suunnattiin illaksi vielä Mikkeliin, josta lähdettiin seuraavana aamuna ajamaan kentälle. Nopein äkkilähtö tähän mennessä! 

Meillä ei ollut juuri mitään odotuksia hotellilta, koska tiedettiin että se voi sijaita missä ja millaisessa paikassa tahansa. Muutenkaan ei oltu keretty tutustua Albaniaan oikestaan yhtään, joka tuntui vähän oudolta, koska yleensä on kerennyt tutustunut matkakohteeseen jopa vähän liian hyvin haha! Illasta lennon laskeudettua Tiranaan saatiin tietää hotelli, joka oli yksi Apollomatkojen omista hotelleista Durresissa tai tarkemmin ottaen Albanian Rivieralla. Bussimatka kesti reilu 30 minuuttia, joten matkassa ei mennyt onneksi kauaa.Ravintolavinkkinä Hemingway Durresissa, jossa käytiin muutamana iltana juomassa lasilliset ja yhtenä iltana syömässä oikein pitkän kaavan mukaan..


Albania yllätti meidät posiitivisesti, mutta myös muutama negatiivinenkin huomio tuli tehtyä. Olimme kuvitelleet, että Albania ei ole vielä kovin turistisoitunut. WRONG. Ainakin Durres ja Saranda (johon jatkettiin siis ensimmäisen viikon jälkeen muutamaksi päiväksi) oli täynnä turisteja. Et voinut löytää rantaa, joka ei olisi ollut tupaten täynnä aurinkotuoleja ja ihmisiä. Durresissa hintataso oli ainakin toistaiseksi mukavan edullinen, mutta etelämpään päin mentäessä hinnat pompsahtivat jo lähelle Kreikan tasoa.

Durresissa oikeastaan kaikki ruoat olivat noin 2-10 euroa, ja halvemmallakin olisi päässyt muutamissa paikoissa. Etenkin merenelävä ja pizza oli todella herkullista kaikkialla. Kun Albaniassa illallisella meni usein noin 15-25 euroa, oli samat ruoat ja juomat Pargassa noin 30-45 euroa.Blue Eye oli upea nähtävyys, mutta ihmispaljous yllätti meidät täälläkin, vaikka suunnattiin melko hyvissä ajoin aamupäivästä.Liikuttiin jonkun verran taksilla ja bussilla Albaniassa. Taksilla matkustaminen ei ole kovinkaan edullista, joten kannattaa suosia busseja. Ainoo vaan, että Tiranaan mennessä tajuttin, ettei linja-auto liiku mihinkään ennen kuin kaikki liput on myyty. Oli muuten pikkasen tuskasta istua ei ilmastoidussa minibussissa lähemmäs 30 minuuttia sellasessa 30 asteen helteessä :D Onneksi hinta oli vaan pari euroa eikä itse matkaan mennyt kuin vajaa tunti.


Pargassa meidän lempparirannan tittelin sai Lichnoksen ranta, johon otettiin yhtenä päivänä venetaksi satamasta. Venetaksi oli 10e henkilöltä ja niitä meni päivän aikana molempiin suuntiin noin 3 kertaa.


Tämä matka tuli meille kyllä enemmän kuin tarpeeseen. Teki hyvää päästä hetkeksi vaihtamaan maisemaan ja nollaamaan ajatuksia. Välillä itketti ja ahdisti, mutta onneksi osattiin myös nauttia, iloita ja muistella menneitä hymyssä suin. Oli myös ihana saada jatkettua kesää, ja joka päivä saatiin nauttia 30 asteen helteestä ja auringopaisteesta yhtä puolikasta päivää lukuunottamatta. Ajankohdankin puolesta siis täydellinen aika matkustaa. Uskon, että heinä- ja elokuussa kaikissa näissä kohteissa on huomattavasti enemmän turisteja, jolloin voisi olla jopa ahdistavaa.Vaikka Albaniassa ihmiset olivat todella ystävällisiä, luonto oli kaunis, ravintoloita oli paljon ja suurimmasta osasta sai ihan hyvää ruokaa, niin silti olen edelleen enemmän Kreikkafani. Albania tuntui vielä vähän hakevan itseään, ja siellä pystyi huomaamaan vaikutteita etenkin Kreikasta ja Turkista. Vaikea myöskin sanoa, että tykkäsinkö Durresin vai Sarandan alueesta enemmän. Molemmissa omat puolensa, joista voisin kertoa myöhemmin tarkemmin.

Jatketaan matkapostauksia lähiaikoina, joten jos teillä tulee kysyttävää, niin laittakaa ihmeessä viestiä :) 

Ps. Myös mun Ig:n puolella (@suviparkkinen) on paljon kuvia ja videoita matkan ajalta ;)Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!