Amerikkalainen juustokakku tuoreilla marjoilla

Resepti julkaistu aiemmin ruokakolumnissani Keskiviikko -lehdessä.
amerikkalainen juustokakku

Juustokakut ovat pala taivasta. Keksipohja ja täyteläinen tuorejuustotäyte ovat herkullinen makuyhdistelmä. Käyttämällä eri hedelmiä, marjoja tai suklaata saa vaivatta uutta makua perinteiseen juustokakkuun. Juustokakun voi valmistaa hyydyttämällä, jäädyttämällä tai paistamalla. Ennen oli hyydytettävien juustokakkujen puolesta puhuja, mutta kokeiltuani kuukausi takaperin ensimmäistä kertaa paistettavaa versiota, muuttui mielipiteeni täysin!

Paistettavat juustokakut ovat monien mielestä helpompi vaihtoehto hyydytetyille juustokakuille, koska osa kokee liivatteiden käytön monimutkaiseksi. Niissä kananmuna korvaa liivatteet ja toimii kakun hyydyttäjänä. Paistettavat juustokakut paistetaan matalassa lämmössä, jolloin lopputuloksesta tulee pehmeä ja sileä. Kakku kannattaa valmistaa edellisenä päivänä, sillä kylmänä se on parhaimmillaan. Etenkin kesäaikaan tykkään koristella kakun tuoreilla kotimaisilla marjoilla ja esimerkiksi mintun lehdillä. 


Millainen juustokakku on sinun suosikkisi? :)

paistettava juustokakku

AMERIKKALAINEN JUUSTOKAKKU TUOREILLA MARJOILLA
(20-24cm irtopohjavuokaan)

pohja
noin 160g digestive keksejä
70 g voita

täyte
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
200 g crème fraichea
1 tl sitruunamehua

koristeluun
tuoreita marjoja ja esimerkiksi mintun lehtiä

1. Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi. Sekoita. 

2. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksipohja siihen. Käyttämällä 20cm vuokaa, riittää pohjaa myös kakun reunoilla. 

3. Valmista täyte vatkaamalla tuorejuusto ja sokerit keskenään.

4. Lisää kananmunat yksi kerrallaan sekoittamatta liikaa.

5. Lisää lopuksi crème fraiche ja sitruunamehu.

6. Kaada täyte keksipohjan päälle.

7. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Sammuta sen jälkeen uuni ja jätä sen luukku raolleen. Anna kakun kypsyä jälkilämmössä vielä toinen tunti. Sen pitäisi estää kakun pinnan halkeaminen.

8. Anna kakun jäähtyä ja siirrä vuoka jääkaappiin. Koristele ennen tarjoilua esimerkiksi tuoreilla mansikoilla ja mustikoilla sekä mintun lehdillä.

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!