Naminami pinaattiletut

Julkaistu aiemmin ruokakolumnissani Keskiviikko lehdessä. 

Pinaatti on varsinainen terveyspommi, sillä se sisältää runsaasti erilaisia vitamiineja ja mineraaleja, kuten rautaa sekä A- ja K-vitamiinia. Pinaattia löytyy sekä tuoreena että pakasteena. Tuore pinaatti kannattaa ryöpätä eli esikiehauttaa, sillä sen avulla pinaatin sisältämä nitriinipitoisuus pienenee. Kuitenkin lehtipinaattia käytetään usein sellaisenaan.


Pinaatti on monipuolinen kasvis, joka sopii niin smoothieeseen, keittoon, erilaisiin paistoksiin ja salaatteihin. Muistan maistaneeni pinaattia ensimmäisen kerran koulun pinaattiletuissa, joita oli pakko syödä ainakin yksi kappale. En ikinä oppinut tykkäämään niistä. Itse tehtynä pinaattiletut ovat kuitenkin aivan toista luokkaa, joten niitä tekee aina tasaisin väliajoin mieli. Pinaattiletut maistuvat parhaimmalta vadelmahillon kanssa - nam! 

Pinaattiletut

1/2 l maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 tl suolaa
ripaus sokeria
150 g pinaattia (pakaste)


Vatkaa kulhossa maito, vehnäjauhojat, kananmunat, suola ja sokeri. Lisää sulanut pinaatti ja anna taikinan turvota hetki. Paista lettuja kuumalla pannulla tilkassa voita. Tarjoile letut esimerkiksi vadelmahillon kanssa.

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!