Grillattuja kasviksia ja broileria valkosipulimajoneesilla

Jaoin tämän herkullisen ja helpon kesäruoan muutama viikko sitten ruokakolumnissani Keskiviikko lehdessä, mutta halusin jakaa sen myös täällä blogissani. Paras lopputulos syntyy grillissä, mutta myös pannulla tulee taatusti hyvää. Melko kevyttä, mutta täyttävää - sopii siis loistavasti kesään! :)

helppo ruoka grillissä

Valkosipulimajoneesi eli aioli
1 kananmuna
2 dl rypsiöljyä
1 rkl etikkaa
1-2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmista majoneesi mittaamalla öljy ja rikkomalla kananmuna korkeareunaiseen kulhoon. Pidä sauvasekotinta päällä kulhon pohjassa 10 sekuntia. Kuori valkosipulinkynnet ja lisää ne ja loput ainekset joukkoon. Survo sauvasekottimella valkosipulinkynnet ja laita majoneesi kannelliseen purkkiin maustumaan jääkaappiin. 


Broileri ja grillatut kasvikset
400 g maustamattomia broilerin sisäfileepihvejä  (maustamiseen esim. rypsiöljyä, suolaa, mustapippurirouhetta ja paprikajauhetta)
1 pkt romaine- tai cosmopolitansalaattia
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippurirouhetta
kirsikkatomaatteja
kevätsipulia
1-2 kpl tuore mieto chili
ruohosipulia

Mausta broilerin sisäfileepihvit valmiiksi ja anna niiden maustua hetki pöydällä. Leikkaa sillä aikaa salaatit pitkittäin neljään osaan, niin että kanta pitää ne koossa. Pese ja kuivaa salaatit varovasti. Sivele salaatit oliiviöljyllä ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippurirouhetta. Grillaa  broilerin sisäfileepihvit, salaatit, ohuiksi siivuiksi leikatut kevätsipulit ja kirsikkatomaatit. Kokoa annokset, ja leikkaa lopuksi chilistä ohuita viipaleita ja silppua ruohosipulia annosten päälle koristeeksi. Tarjoile aiolin kanssa.

Ihanaa heinäkuun alkua <3

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!