Sitruunainen mascarponevaahto juhannuksen jälkiruoaksi

Enää muutama päivä juhannukseen! Joko olette päättäneet juhannusherkut? Onko tarjolla perinteistä grilliruokaa vai kenties aivan jotain muuta?  Me vietämme tänä vuonna juhannusta poikkeuksellisesti kotona töiden takia. Ehkä sitä voisi kuitenkin mennä töiden jälkeen grillaamaan johonkin - ainakin, jos sääennuste pitää paikkaansa.

Viime kesänä jaoin blogissani tämän sitruunaisen mascarponevaahdon ohjeen, ja ajattelin jakaa sen uudelleen myös täällä. Mielestäni tämä sopii erinomaisesti myös juhannuksen jälkiruoaksi! Sitruunaisen mascarponevaahdon valmistaminen ei vaadi montaa minuuttia ja sen voi tehdä etukäteen jääkaappiin maustumaan. Sitruuna ja tuoreet mansikat tuovat muuten melko tuhtiin jälkiruokaan raikkautta, joten tämä pieni makea herkku maistuu varmasti. :)


Sitruunainen mascarponevaahto tuoreilla mansikoilla
4 annosta

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastikettta
250 g mascarponejuustoa
1/2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruuna
koristeluun keksejä ja tuoreita mansikoita


1. Aloita vatkaamalla vaniljakastike vaahdoksi.

2. Yhdistä vaahtoutunut vaniljakastike, mascarponejuusto ja sokerit.

3. Pese sitruuna ja raasta kuorta reilusti joukkoon. Purista myös sitruunan mehut.

4. Annostele mascarponevaahtoseos annoskulhoihin valmiiksi. Koristele annokset murustelemalla halumiasi keksejä ja pilkkomalla tuoreita mansikoita pinnalle ennen tarjoilua.

Ihanaa tiistaita! <3

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!