Tekemistä ja näkemisen arvoisia paikkoja Malagan keskustassa


Aiemmat matkapostaukset löytyvät täältä ja täältä.

Malagan keskusta-alueella on paljon nähtävää, sillä alueella on vanha historia ja toisaalta se on myös niin laajalla alueella. Tällä kertaa jätimme kaikki museot ja katedraalit välistä, mutta muuten teimme vähän kaikkea. Tässä olisi siis useammalta päivältä tekemisideoita Malagaan. :)

Gibralfaron ja Alcazaban linnoitukset. Ehkä Malagan tunnetuimmat muslimiajan maamerkit, jotka sijaitsevat samalla kukkulalla. Molempiin on muutaman euron pääsymaksut, mutta ehdottomasti käymisen arvoisia nähtävyyksiä (kannattaa ottaa opiskelijakortti mukaan, niin pääsee vieläkin edullisemmin!). Gibralfaron on rakannettu 929 eKr ja se sijaitsee kukkulan päällä. Matka huipulle on yllättävän rankka, mutta ylhäällä odottaa ehdottomasti sen arvoiset näkymät. 

Shoppailu. Malagassa on todella hyvät ostosmahdollisuudet. Tällä kertaa ei ollut juuri mitään ostettavaa ja toisaalta matkalaukku oli jo tullessa niin täynnä, että välillä piti kulkea laput silmillä, sillä kaupoissa oli mielettömän kivannäköisiä vaatteita juuri kesäksi. Malagan keskustasta löytyy mukava määrä kivijalkaliikkeitä, kuten Zara, Massimo Dutti, H&M, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho, Mango, Sfera jne. Lisäksi Malagassa on useampia ostoskeskuksia, joissa ei kuitenkaan tällä reissulla maltettu pysähtyä.

Mukaani lähti kuvissa näkyvä beige shortsihaalari, aiemmassa postauksessa näkynyt valkoinen kesämekko, bikiniyläosa sekä pieni kultainen naulakko.


Kaupungilla kävely. Jo pelkästään keskusta-alueella kävely on itsessään mielettömän hauskaa puuhaa, sillä ympärillä on niin paljon kaikkea nähtävää. Pieniä kujia, vanhoja rakennuksia, kuppiloita, ihmisten katselemista jne. Ei ihme, että meillä tuli päivittäin reilusti yli 20000 askelta päivässä. :D Kannattaa muuten pistäytyä Atarazanaksen kauppahallissa! Päivä rannalla. Malaga on siitä mukava matkakohde, että siellä yhdistyy helposti ranta- ja kaupunkilomailu. Merivesi ei ole kirkkaimmasta päästä, mutta kyllä siellä pulahtaa. Toukokuussa rannat eivät olleet ihan täynnä, mutta kuulemma kuumimpaan turistiaikaan sinne on turha edes koittaa mennä. Aurinkotuolien hinnat vaihtelivat 4-7 euroon, riippuen siitä kuinka lähellä keskustaa olit. Jos siis viitsii yhtään kävellä vähän kauemmas, voi aurinkotuolin saada vähän halvemmalla. Ravintoloissa ja kahviloissa istuskelu. Ulkomailla on parasta vain istuutua syömään tai juomaan johonkin kahvilaan/ravintolaan, katsella ympärillä olevaa vilskettä ja olla vaan. Ravintoloita riittää joka nurkan takana, joten valinnanvaraa kyllä löytyy.

Espanjalainen ruoka ei aiheuttanut mitään suuria makuelämyksiä, joten välillä teki mieli syödä muutakin. Söimme ravintola Terra Miassa ehkä maailman parasta pizzaa ikinä! Puolestaan monen paikallisenkin suosimassa ravintolassa Burguer Parrillassa söimme mielettömän hyvät ja melko edulliset hampurilaiset. Malagan keskusta on myös täynnä jäätelökioskeja, joilla tuli herkuteltua pari kertaa reissun aikana.
Piknikille puistoon tai satamaan. Me napattiin yksi päivä kaupasta pientä naposteltavaa ja juomista mukaan ja suunnattiin puistoon piknikille. Evääksi voi ottaa hedelmiä, patonkia, oliiveja, serranokinkkua, tuorepuristettua appelsiinimehua tai vaihtoehtoisesti pullon viiniä. Huippua!


Toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyä, jos joku siellä on suuntaamassa Malagaan! :)

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!