Mielettömän hyvä ja helppo raparperipiirakka

helppo raparperipiirakka

Raparperiaika on taas täällä! Muistan, kuinka pienenä tykkäsin syödä tätä ihanaa kirpsakkaa herkkua "raakana", vaikka äiti aina vähän pudistelikin päätään.. Nykyään saan kylmiä väreitä, kun ajattelenkin sen makua hah! Raparperi on kyllä muuten ihan hyvää, etenkin kiisselissä ja piirakassa. Tykkäättekö te?

Tämä raparperipiirakan ohje on ehdottomasti helpoin ja parhain - takuuvarma resepti siis! Makukin paranee ja syvenee entisestään jääkaapissa. Kokeilkaa ihmeessä vaikka nyt viikonloppuna! :) 



RAPARPERIPIIRAKKA

murutaikina
4 dl vehnäjauhoja 
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
100 g voisulaa

pohjataikina
Nappaa murutaikinasta noin 2/3 toiseen kulhoon, johon sekoitat:
1 dl kermaviiliä
1 kananmuna
täyte
4-6 raparperitankoa paloina
1 dl (jogurtti)rahkaa
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää viimeiseksi voisula. Nappaa murutaikinasta noin 2/3 pohjan tekemiseen ja lisää kermaviili ja kananmuna. Painele taikina voideltuun ja jauhoitettuun piirakkavuokaan. Asettele raparperipalat pohjataikinan päälle. Sekoita täytteen loput raaka-aineet ja kaada raparperien päälle. Murustele loput murutaikinasta kruunaamaan piirakan. Paista 175 °C uunissa noin 30 min. Kivaa perjantaita!

2 kommenttia

  1. NAM! Kuulostaa niin ihanalta, täytyy kokeilla heti kun pääsen äitin raparperien kimppuun.. :P Tai saa niitä varmaan kaupastakin, muttei oo tullut ikinä ostettua! :D Ehkä nyt voisi ensi kertaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, mulla ihan sama! :D Mummolasta tai äitiltä raparperit, en suostuisi ostaa 😂❤️

      Poista

Kiitos kommentistasi!