Resepti helppoon kinkkupiirakkaan

kinkkupiirakka

Erilaiset suolaiset piirakat ovat helppoja ja nopeita valmistaa lyhyessäkin ajassa. Olen rakastunut kinkkupiirakkaan mummoni myötä, sillä hän saa siitä mielettömän hyvän makuista! Klassinen kinkkupiirakka ei muutenkaan vaadi kuin muutaman raaka-aineen ja noin puolen tunnin verran odottelua. Tätä kelpaa tarjoilla yhtä hyvin iltapalalla kuin kahvipöydässäkin. :) Tämä ja feta-tomaattipiirakka ovat ehdottomasti lemppareitani.

Mikä suolainen piirakka on teidän suosikkinne? 


KINKKUPIIRAKKA

pohja
100g voita
3 dl vehnäjauhoja

1/4 tl suolaa

1 rkl vettä

täyte
noin 150g palvikinkkua
1 punasipuli
1/2 paprika
2 kananmunaa
1/2 purkkia kermaviiliä
1 dl kermaa
noin 1 dl juustoraastetta
ripaus suolaa ja mustapippuria


  1. Nypi pehmeä voi, suola ja jauhot. Lisää vesitilkka ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka ja painele taikina(Ø26 cm) vuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Kuori ja silppua punasipuli. Kuullota hetki öljytyllä pannulla.
  3. Pilko paprika ja kinkku pieniksi kuutioiksi.
  4. Sekoita kulhossa kananmunat. Lisää kermaviili ja raasta joukkoon noin 0,5 dl juustoa. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Sekoita.
  5. Levitä kinkku ja kasvikset pohjalle ja kaada päälle kermaviili-munaseos. Raasta päälle vielä kevyesti juustoa.
  6. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!