Upea Nerja ja Espanjan kauneimmaksi kyläksi äänestetty Frigiliana


Tällä reissulla meidän oli alunperin tarkoitus vuokrata auto, jolla olisimme käyneet Malagan lähellä olevissa kylissä ja kaupungeissa. Koska autonvuokraus ei osoittautunut ihan niin helpoksi kuin olimme toivoneet (sijaitsivat kaukana eikä Malagan keskustassa ajaminen houkutellut), päätimme tehdä päiväretken bussilla noin 50km päässä sijaitsevaan Nerjaan. 

Bussiliput tulee ostaa ennakkoon, sillä bussista ei saa lippuja. Samana päivänä ostetun lipun hinta vaihteli 3,5-5e välillä. Otimme taksin linja-autoasemalle, ja valitettavasti kaikki liput oli myyty siihen bussiin, mihin meidän oli tarkoitus hypätä. Onneksi bussit kulkevat noin 20-45 minuutin välein, joten meidän ei tarvinnut odottaa kovinkaan kauaa. 


Noin 1,5h bussissa istumisen jälkeen alkoi tulla nälkä, joten suuntasimme ensimmäisenä myöhäiselle lounaalle. Sen jälkeen kiertelimme Nerjan keskustaa hetken aikaa. Nerja vaikutti mielettömän kivalta ja sopivan kokoiselta lomakohteelta, jossa oltaisiin voitu yöpyä muutama päivä. 

Päätimme ottaa taksin reilu 5km päässä sijaitsevaan pieneen tunnettuun valkoiseen kylään Frigilianaan, joka on äänestetty monta kertaa Espanjan kauneimmaksi kyläksi. Se on rakennettu vuoren rinteelle satoja vuosia sitten, ja alueelta on löydetty jopa 4000 vuotta vanhoja ihmisasutuksen jäänteitä.Ehkä Frigilianan tunnetuin kuvauskohde enkä ihmettele yhtään - niin kaunista! Näin toukokuussa turisteja oli hyvin maltillisesti, ja tuolla oli mielettömän rauhallinen tunnelma. Koko kylä on täynnä sokkeloisia pieniä kujia, suloisia valkoisia rakennuksia ja upeita kukkaistutuksia sekä pieniä kyläläisten putiikkeja, joista voi löytää hunajaa, keramiikkaa, käsitöitä..


Kylään saapuessamme tutustuimme alueeseen hyppäämällä pienen katujunan kyytiin, jonka kuljettaja kertoi samalla kylän historiasta ja tunnetuimmista nähtävyyksistä. Sen jälkeen kävelimme kapeita kujia ihastellen kaikkea kaunista ympärillä. Jossain vaiheessa suuta alkoi kuivaa, joten pysähdyimme johonkin ravintolaan nauttimaan kylmistä juomista sekä upeista maisemista, mitkä avautuivat  ravintolan terassilta eteemme.

Frigilianan jälkeen meidän oli tarkoitus käydä tutustumassa Nerjan tunnettuihin tippukiviluoliin, mutta valitettavasti kello alkoi olla jo niin paljon, että meidän oli suunnattava takaisin linja-autoasemalle odottamaan bussiamme. Kaiken huipuksi emme edes mahtuneet tähän bussiin, mihin meillä oli liput jo ostettuna. :D Onneksi lipunmyyjä merkitsi ostamiimme lippuihin seuraavan bussin kellonajan ja mahduimme siihen juuri ja juuri. 

Tämä päivä oli ehdottomasti yksi loman kohokohdista, joten suosittelen sekä Nerjaa että Frigilianaa ainakin päiväkohteeksi!2 kommenttia

  1. Siis et usko miten paljon harmittaa nyt kun luin lisää tästä Frigilianasta ja googlasin miten lähellä Nerjaa se oli!! :D Siis miten on voitu missata tuo vaikka käytiin Nerjassa, ää! Mut aivan ihanalta näyttää, ja vitsi mitä kuvia <3 Rakastan tollasia valkoisia pikkukyliä! Ja tippukiviluolat oli kyllä Nerjassa tosi kivat :-) Tykättiin kaikki kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, miten se on mennyt teillä ohi :D Oli kyllä mielettömän upea! Mua harmittaa puolestaan noiden tippukiviluolien näkemättä jääminen, höh.. Ehkä joskus :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!