Millainen fiilis jäi Malagasta?

malaga


Miten aika meneekään niin nopeasti? Odotettiin meidän Espanjan matkaa reilu puoli vuotta, ja sitten ykskaks huomaatkin sen olevan jo ohi. Meidän reissumme oli kuitenkin aika ihana ja hauska. Todella erilainen, sillä tällä kertaa meitä olikin neljä matkassa. Ainakin se tuli huomattua, että isommalla porukalla joutuu normaalia enemmän miettimään. Mitä kukin haluaa syödä ja tehdä, minne mennä ja milloin jne. Kuitenkin riittävän rennolla ja humoristisella asenteella pärjää hyvin eikä mekään saatu kuin muutama pieni väittely aikaiseksi :DOlen itse ollut perheeni kanssa Costa del Solilla 10 vuotta sitten. Tällä kertaa päädyimme majoittumaan osan ajasta Malagan keskustan ulkopuolella vuoristossa ja loppuajan vilinän keskellä Malagassa. Lennot varasimme Norwegianilta vajaalla 200 eurolla, kun taas majoitukset otimme tuttuun tapaan Bookingilta. Kolmen tähden majoitus neljälle maksoi molemmissa majapaikoissa noin 65-85 euroa yöltä näin toukokuussa. Halvempia ja tietysti myös kalliimpia vaihtoehtoja olisi ollut runsaasti.

Reilu viikon aikana sää suosi ja ainoastaan yhtenä päivänä oli aavistuksen pilvisempää. Lämpötila huiteli kuitenkin joka päivä reilusti yli 20 asteessa. Espanjalaiset olivat ystävällisiä, mutta olin yllättynyt siitä, miten huonosti he puhuivat englantia. Etenkin meidän ensimmäisessä kohteessa jouduttiin monessa paikkaa kommunikoimaan espanjaksi, vaikka kukaan meistä ei osannut kuin muutaman sanan (itse en yhtään hah). Ravintoloissa palvelu oli myös aika hidasta, mutta se ei näin lomalaisena pahemmin haitannut.

malaga

Ensimmäinen majoituspaikkamme sijaitsi noin 5km päässä Malagan keskustasta, Cerrado de Calderon alueella. Törmättiin ainoastaan muutamaan turistiin, joten saimme asua paikallisten keskellä. Asuntomme oli upea, uusi kolmio, jossa oli kiva pieni terassi. Puutarhasta löytyi myös iso uima-allas ja ympärillä oleva piha oli mielettömän kaunis ja vehreä. Muut asukkaat olivat todella ystävällisiä ja lähialueella olikin enemmän ravintoloita kuin mitä olimme alunperin luulleet. Alle kahden kilometrin säteeltä löytyi myös pari ruokakauppaa, leipomo, apteekki, parturi ja vaatekauppa.  Noin 3km kävelymatkan päässä oli isompi kylä, El Palo, jossa oli enemmän kauppoja ja ravintoloita, muttei sielläkään näkynyt juuri lainkaan turisteja. Ihastuimme tähän paikkaan ja asuntoomme niin paljon, että vähän jopa harmitti siirtyä keskustaan matkan puolivälissä.Ruoka on ehdottomasti yksi matkailun parhaimpia asioita. Päivän aikana on kiva istahtaa johonkin viihtyisään kahvilaan tai ravintolaan ja katsella ihmisiä samalla, kun parhaimmillaan nauttii jostain hyvästä ruoasta ja juomasta. Espanjalainen ruoka ei kuitenkaan ollut mitenkään kummoista, ja valitettavasti kovinkaan moni annos ei ollut todella herkullinen. Ruoka ei ollut kertaakaan pahaa, mutta usein siitä puuttui jotain. Suolaa ja mausteita, kasviksia, kastike.. Sellaisissa keskihintaisissa ravintoloissa annokset pyörivät 8-20 euron välillä, tapakset olivat 1-6e ja jälkiruoat noin 4-6e. Usein lounas/päivällinen maksoi noin 15e henkilöltä. 

malaga center

Malaga on reilu puolen miljoonan asukkaan kaupunki. Keskusta-alue on kaunis. On moderneja rakennuksia, mutta myös upea vanhakaupunki pikkukujineen. Siellä oli ihana kävellä ja eksyä uusille kujille, joista saattoi löytyä suloisia pieniä sisustus- ja vaatekauppoja. Keskustasta löytyy paljon nähtävyyksiä, kuten museoita, katedraali, Alcazaban linnoitus, satama-alue ja monia viihtyisiä puistoja. Ravintoloita ja kahviloita on valtavasti, joten niistä ei ole pulaa! Myös shoppailumahdollisuudet ovat hyvät ja rannalle on lyhyt matka. 

Molemmat majoituspaikat olivat viihtyisiä, vaikkakin sijaintinsa puolesta hyvin erilaisia. Jälkeenpäin ajateltuna olisimme voineet viettää alkulomasta muutaman yön keskustassa ja sen jälkeen siirtyä loppuajaksi rauhallisempaan kohteeseen. Malagassa oli jo tähän aikaan vuodesta melko paljon turisteja, joten ihmisiä kyllä riitti etenkin pääkaduilla. Neljän päivän aikana keskusta tuli tutuksi, sillä kierreltiin sitä ristiin rastiin ihan urakalla.

Voisin kyllä kuvitella matkustavani Malagaan uudelleen, mutta majoittuisin muualla kuin keskustassa. Itse rakastan pieniä kyliä, joissa ei ole juurikaan muita turisteja, mutta joista voi tarvittessa tehdä päiväretkiä lähellä oleviin isompiin kyliin tai kaupunkiin. Seuraavassa postauksessa voisinkin kertoa enemmän muutamasta kohteesta, jotka veivät sydämeni! 

3 kommenttia

 1. Aivan upeita kuvia koko postaus täynnä! Etenkin palmukuva oli hypnoottisen koukuttava, tuijottelin useamman minuutin :) Muutenkin hieno postaus missä kiteytetty olennainen :)

  https://anninasusanna.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Annina! Tällaista palautetta on aina ihana kuulla <3

   Poista
 2. Malaga näyttää ja kuulostaa niin ihanalta <3 Harmittaa kyllä nyt, ettei tehty vuosi sitten sitä kaavailemaamme päiväretkeä sinne Granadasta! Lennot meillä toki oli Malagaan ja Malagasta pois, muttei sen enempää kaupunkia nähty kuin bussissa matkalla. Ihana sävymaailma näissä kuvissa, ai että <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!