Lusikkaleipiä juhliin

Valmistatteko te yleensä juhliin tarjottavat itse vai tilaatteko ne muualta? Pyrin aina siihen, että valmistaisin ainakin osan itse, sillä mielestäni se on osa juhlien järjestämistä. Meillä lusikkaleivät ovat aina kuuluneet juhlien kahvipöytään. Ne ovat mielettömän herkullisia ja samalla helppoja valmistaa, joten mielestäni ne ovat varma valinta. Koska lusikkaleipien valmistaminen vaatii pientä näpertämistä ja aikaa, voi ne valmistaa etukäteen pakkaseen. Sokerointi kannattaa kuitenkin tehdä aikaisintaan, jotta maku ja ulkonäkö säilyy tuoreena. Suosittelen kokeilemaan! :)
Lusikkaleivät juhliin

Lusikkaleipä ohje

Lusikkaleivät
noin 40 kpl

200 g voita
1 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Väliin
vadelmamarmeladia tai -hilloa

Pinnalle
sokeria

1. Lisää rasva kattilaan ja anna sen kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia välillä sekoittaen. 

2. Kun vaahto laskeutuu ja voi ruskistuu, ota kattila pois liedeltä. Lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä sekoittamatta. 

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokeriseokseen. Sekoita hyvin. 

4. Painele taikinaa teelusikkaan ja vedä taikina lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin. 

5. Paista pikkuleipiä 175 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin vaaleanruskeita. 

6. Vedä leivinpaperi varovasti pelliltä työpöydälle, ja anna pikkuleipien jäähtyä. 

7. Levitä hilloa tai marmeladia sileälle pinnalle ja painele kaksi pikkuleipää yhteen. 

8. Pyörittele lusikkaleivät juhlia edeltävänä päivänä varovasti sokerissa ja laita ne tarjolle kauniiseen tarjoiluastiaan. 

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!