Uuden sängyn hankinta


Vanhan blogini yksi suosituimmista postauksista parin vuoden ajalta oli Uuden sängyn hankinta. En toisaalta ihmettele yhtään, koska itsekin tykkään Googletella ihmisten kokemuksia ja mielipiteitä milloin mistäkin asiasta. Sängyn hankinta on kuitenkin rahan ja terveyden kannalta tärkeä ostos, joten sen oikean löytämiseen ja ostamiseen haluaa perehtyä. Parhaimmillaanhan sänky kestää vuosikausia.

Lyhyesti kerrottuna kiersimme pari vuotta sitten useampia Mikkelin ja Savonlinnan huonekaluliikkeitä ja kävimme kokeilemassa erilaisia ja eri hintaisia sänkyjä. Tiesimme haluavamme 160cm parisängyn, joka maksaisi alle 1000 euroa. Se oli ehdottomasti ylärajamme, koska uskoimme myös löytävämme tuohon hintaan laadukkaan sängyn.


Lopulta päädyimme ostamaan sänkymme Iskusta, jossa tuli tehdä seuraava päätös. Halusimmeko runkopatja- vai jenkkisängyn? Päädyimme kuitenkin jenkkisänkyyn muutamastakin eri syystä. Jenkkisängyt ovat usein korkeampia, joten se tuo pientä luksuksen tunnetta ja toisaalta yhtenäisen joustinpatjan takia sänkyyn ei pitäisi tulla rakoa, vaikka rungot ovatkin kaksi erillistä osaa.
Sänky on Iskun Helmi jenkkisänky. Sängyn hinta oli muistaakseni noin 650-700 euroa. En ole varma myydäänkö tätä mallia vielä, mutta näin kahden vuoden kuluttua olemme edelleen erittäin tyytyväisiä valintaamme. Patjat ovat pitäneet hyvin muotonsa ja kangas on edelleen kuin uusi. Metallijalkojen sijaan halusimme tummat puujalat. Sänky on verhoiltu mustalla kankaalla ja se sopii täydellisesti meidän mustaan Tempurin sängynpäätyyn, jonka löysimme Joensuun Iskun outletista 100 eurolla. Välillä tosin innostun kaivamaan kaapista valkoisen helmalakanan, ja välillä mennään ilman sitä.



Sängyn, kuten minkä tahansa muunkin huonekalun hankinta, ei välttämättä ole mikään helpoin valinta. Kannattaa kuitenkin käydä eri liikkeissä katsomassa ja testaamassa. Helpottaa huomattavasti valintaa, kun on vertailupohjaa. :)

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!