Saa mitä haluat -kirja ja ahaa-elämyksiä


Olen täysin ihastunut kirjaan, jota luen tällä hetkellä. Kyseessä on Ilkka Koppelomäen Saa mitä haluat, joka kannustaa lukijaansa tavoittelemaan unelmiaan ja saavuttamaan ne. Kirjassa on harjoituksia, jotka auttavat pohtimaan mitä yksinkertaisimpia kysymyksiä. Niitä pohtiessani olen usein oivaltanut jotain uutta itsestäni tai ajattelutavastani. Ainakin itse olen kokenut jo monta kertaa ahaa-elämyksiä.

Nimensä mukaisesti kirjan tehtävänä on auttaa lukijaa jäsentämään ajatuksia, hahmottamaan ja asettamaan tavoitteita ja unelmia, joita kohti mennä. Kirjassa painotetaan, että on olemassa kolme asiaa, joita ihminen tarvitsee toteuttaessaan elämässään jotakin. Ilman selkeää tavoitetta, toimintaa ja ihmisiä/ympäristöä, voi päämäärään olla mahdoton päästä. Jo järjellä ajateltuna tavoitellessaan jotakin, täytyy olla päämäärä, johon pyrkiä, tavoite. Jos ihminen ei tiedä, mitä haluaa, miten hän voi pyrkiä tavoitteeseensa. Tähän palaan itse aina uudestaan ja uudestaan ja aika useinkin. Mitä minä haluankaan elämältäni? Jotta tavoitteeseen voidaan päästä, täytyy toimia. Tehdä oikeita asioita. Lisäksi tarvitset vielä oikeat ihmiset ympärille ja parhaan mahdollisen ympäristön.Olen aiemminkin puhunut suorittamisesta ja elämisestä liikaa viikonloppuja tai tulevia lomia varten. Pitäisi elää enemmän hetkessä, juuri tässä päivässä. Kun suorittaa liikaa, unohtaa helposti omat tavoitteet ja unelmat sekä niitä kohti menemisen. Kirjan myötä aloin itsekin pohtimaan, että mitkä olivatkaan tavoitteita, joita olen itselleni joskus asettanut. Vaikka tämä ja kirjan lukeminen on kesken, on hienoa sanoa, että olen myös asettanut itselleni uuden unelman ensi vuodelle. Voisinkin tästä kertoa lisää jossain vaiheessa.

Suosittelen ehdottomasti lukemaan Saa mitä haluat -kirjan, sillä ainakin minuun se on kolahtanut ja saanut pohtimaan elämän melko yksinkertaisiakin asioita syvällisemmin kuin mitä itse olisin saanut aikaiseksi. ♡

2 kommenttia

  1. Ihana postaus Suvi <3 Tuo kirja kuulostaa aivan super mielenkiintoiselta, ja luulen että voisin itsekin saada tuosta paljon irti :) Täytyy ehdottomasti metsästää tuo jostain lomalukemiseksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei joo, kantsii jo laittaa varaukseen, jos kirjastosta haluat kesäks 😂 On vissiin aika suosittu enkä yhtään ihmettele. Puss <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!