Meinasitko äänestää eduskuntavaaleissa?


Olen nyt 24-vuotias ja päässyt äänestämään eri vaaleissa muistaakseni 4 kertaa. Muistan sen, että olen äänestänyt Haavistoa ja Niinistöä presidentiksi, kerran eduskuntavaaleissa (en kyllä edes muista, mitä puoluetta) ja kerran olen myös jättänyt äänestämättä. Olinkohan silloin juuri täyttänyt 18-vuotta eikä vaalit kiinnostaneet pätkän vertaa. Olen kuitenkin iloinen, että viime vuosien aikana pienen pieni kipinä on syttynyt ja ainakin jollakin tavalla haluan osallistua ja vaikuttaa Suomen asioihin. 


Viikonlopun aikana tein parikin eri vaalikonetta, koska pian koittavissa eduskuntavaaleissa haluan ehdottomasti käydä äänestämässä. En vain tiedä, mitä ja ketä. En edes tiedä, ketä tältä alueelta kuuluu vaalipiiriin. Koko sanastokin on ihan hakusessa, mutta ei kai se ole niin justiinsa! :D Vaalikoneen kysymykset aiheuttivat hikikarpaloita ja saivat ajatukset ihan sekaisin. Niin vaikeita ja kinkkisiä kysymyksiä, joihin ei varmasti ole yhtä oikeaa ratkaisua. Tavallaan kierolla tavalla ihanaa, koska tulee ajateltua vähän syvällisemmin isoja asioita ja monelta eri kannalta.

En sen kummemmin halua ottaa näihin asioihin kantaa, mutta esimerkkinä tänä vuonna vahvasti esiin noussut teema: ilmastonmuutos. Ensinnäkin on ihan mieletöntä, että aihetta halutaan tuoda enemmän ja enemmän esille. Ärsytystä tuo kuitenkin se fakta, ettei Suomi pysty yksinään pelastamaan maailmaa. Voitaisiinko siis sopia samanlaiset säännöt sen suhteen koko maapallon kesken? Jep, mahdotonta. 


Meidän on käytävä äänestämässä ennakkoon, koska virallisena vaalipäivänä olemme Helsingissä. Nyt aion tehdä vielä vähintään yhden vaalikoneen, jotta tiedän ketä aion käydä tällä viikolla äänestämässä. Aiotko sinä äänestää eduskuntavaaleissa?

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!