Leivitetty broilerisalaatti krutongeilla


Perinteinen jäävuori-tomaatti-kurkku-salaatti menee oikein hyvin lisukkeena lämpimän ruoan kanssa, mutta kokonaista lämmintä ruokaa se ei riitä yksinään korvaamaan. Kun sekaan heittää myös jotain lihaa, kalaa tai kanaa, ehkä hedelmiä, siemeniä tai vaikka leipää, tulee salaatista heti täyttävämpi. Itse tehdyt krutongit tuovat kivaa pientä tvistiä makunsa ja koostumuksensa puolesta. Parasta on se, että krutonkeihin sopii yhtä hyvin vaalea kuin tummakin leipä. Kokeilkaa ensi kerralla alla olevaa ohjetta , jota voi muokata omaan makuun sopivammaksi :)

Leivitetty broileri

noin 350 g maustamatonta broilerin fileeleikettä
1 kananmuna
noin 0,5 dl korppujauhoja
noin 0,5 dl vehnäjauhoja
2,5-3 tl mausteita oman maun mukaan (esim. suolaa, currya ja paprikajauhetta)

Riko kananmunan rakenne kulhossa. Lisää toiseen astiaan korppu- ja vehnäjauhot sekä mausteet. Pyöritä broilerin fileeleikkeet ensin kanamunassa ja sen jälkeen jauho- ja mausteseoksessa. Paista broilerin fileeleikkeet melko kuumalla pannulla  öljyn kanssa. (Huom! Tässä tarvitsee normaalia enemmän öljyä leivityksen takia). 

Voit valmistaa samaan aikaan krutongit leikkaamalla ne sopiviksi suupaloiksi. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja paista krutonkeja keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 10-15 minuuttia. Mausta lopuksi kevyesti suolalla ja valkosipulijauheella.



Muut salaattitarpeet

1 jääruukkusalaatti
noin 80 g pinaattia ja/tai herneenversoja
250 g kirsikkatomaatteja
pieni sipuli
1 paprika
parmesaania tai muuta haluamaasi juustoa
2 viipaletta ruisleipää

Huuhtele kasvikset. Revi salaatti ja pinaatti tarjoilukulhoon. Pilko joukkoon kirsikkatomaatit ja paprika. Kuori sipuli ja silppua se pieneksi. Sekoita salaattiin sipulisilppu. Annostele salaatti lautaselle, lisää broilerin fileepihvi ja krutongit. Raasta päälle kevyesti parmesaania tai käytä muuta haluamaasi juustoa. 

Kivaa keskiviikkoiltaa! 

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!