Juhlatuulella - kesän juhlakausi on pian täällä

Kaupallinen yhteistyö: Kauppakeskus Akselin kanssa (* -merkityt tuotteet saatu).


Lähestyvä kesä tarkoittaa lämpimien päivien ja kesälomien lisäksi juhlakauden kulta-aikaa. On virallisempia juhlia, kuten häitä ja valmistujaisia, mutta myös rennompia illanistujaisia ystävien ja perheen kanssa. Kesä on mielestäni parasta aikaa järjestää juhlia. 

Juhlien järjestämiseen liittyy paljon vastuuta ja tekemistä. Ruokien ja juomien ideointi, niiden valmistaminen itse tai tilaaminen muualta, juhliin sopivan asun löytäminen ja muu laittautuminen, juhlapaikan siivoaminen, pöydän kattaus ja mahdollinen ohjelmanumero vaativat suunnittelua ja aikaa. Helpottaa kummasti, jos ainakin suurimman osan ostoksista voi tehdä saman katon alla.


Halusin järjestää kotona pienet juhlat kevään kunniaksi. Myös minun ja Niklaksen tämän lukukauden uurastus, kandidaatin tutkielma,  on valmis esiteltäväksi, joten koimme syytä pieneen juhlaan. Kävin tekemässä juhlia varten ostokset Mikkelin Kauppakeskus Akselissa. Saman katon alta löytyi juhlapöytään tarjoiltavat, koristeet ja itselleni juhlavaatteet asusteineen. Mielettömän helppoa ja vaivatonta, kun löysi kaiken tarvittavan hetkessä eikä turhaan tarvinnut juosta kaupasta toiseen.

Valkoinen pitsipaita
Pitsipaita* // Lindex, Hame // H&M, Ponnari* // Lindex, Korvakorut* // Kultajousi

Vaikka juhlapukeutumisessa valintani kohdistuu usein mekkoihin, päädyin tällä kertaa valkoisen pitsipaidan ja hameen yhdistelmään rennon teeman takia. Suosin nykyään siroja koruja, joten valitsin korviini yksinkertaiset hopeiset rengaskorvakorut. Mielestäni ne sopivat yhtä hyvin arkeen kuin juhlaankin.

Sitruunamuffinssit

Kahvipöydästä löytyi leipomiani raikkaita sitruunamuffinsseja lemon curd-tuorejuustokuorrutteella ja  Ramin Konditoriasta tilaamiani rieskarullia.

Rieskarullat
Kana-feta ja härkä rieskarullat* // Ramin Konditoria

Koska tulimme viettämään juhlia vanhempieni luokse, en kerennyt valmistamaan kaikkia tarjoiltavia itse. Tilasinkin etukäteen suosikkikahvilastani, Ramin Konditoriasta, suolaiseksi tarjoiltavaksi rieskarullia eri täytevaihtoehdoilla. Rieskarullat katosivat nopeasti ja etenkin kana-fetarullat saivat vuolaasti kehuja. Tällainen pieni sormiruoka sopii loistavasti myös kahvipöytään. 

Valkoinen maljakkoKahvipöydän kattaus

Valkoinen maljakko* // Kultajousi, Koristevalot* // Clas Ohlson, Muffinssivuoat* // Clas Ohlson, Ekologiset paperipillit* // Clas Ohlson

Pöydän koristeluun käytin paljon vaaleita sävyjä. Vaaleanpunaraitaiset paperipillit ja vaaleanpunaiset muffinssivuoat toivat runsaasti väriä muuten niin valkoiseen kattaukseen. Myös keltaiset neilikat sopivat loistavasti kevään teemaan ja näyttivät kauniilta sirossa Villeroy & Bochin maljakossa. Valkoiset koristevalot ovat jo itsessään simppeli koriste, mutta toimivat yhtä hyvin illan hämärtyessä tuomassa tunnelmallista valaistusta niin sisällä kuin terassillakin. 


Itse ainakin nautin suunnattomasti juhlien järjestämisestä, vaikka aika-ajoin se saattaakin tuntua työläältä. Juhlien järjestäminen on huomattavasti vähemmän stressaavaa, jos suunnittelun ja tarvittavien asioiden hankkimisen aloittaa hyvissä ajoin. Onko teillä paljon tiedossa juhlia tulevana kesänä? :)

2 kommenttia

 1. Ihania kuvia!

  Miulla ois siulle blogissa haaste, jos nappaa tehdä <3

  https://www.jonnawallin.fi/2019/04/kysymyksia-elamasta-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jonna <3 Hei ehdottomasti, haasteet on parhaita! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!