Herkulliset hampurilaiset kotona ja 3 erilaista täytettä

hampurilaiset kotona

Halusin tulla jakamaan teille viime hetken vinkin siitä, mitä ruokaa tehdä vappuna. Burgerit sopivat loistavasti teemaan, joten ainakin meillä tullaan illalla herkuttelemaan näillä. Oikein ihanaa vappua jokaiselle <3

Kotitekoiset hampurilaiset ovat kestosuosikki ruoka, joilla herkutellaan myös meidän perheessä aina silloin tällöin. Ne ovat herkullista viikonloppuruokaa, jotka kelpaavat varmasti jokaisen suuhun. Siksi burgerit ovat oiva valinta myös illanistujaisiin. Täytteitä ja lisukkeita kannattaa rohkeasti vaihdella. Kokeile seuraavalla kerralla perinteisen jauhelihapihvin sijaan broileria tai korvaa cheddar aurajuustolla. Myös erilaisia kastikkeita ja majoneeseja on lukematon määrä eikä niidenkään tekeminen itse ole lainkaan vaikeaa.

Hampurilaisten valmistaminen käy käden käänteessä eivätkä ne vaadi mitään erikoista onnistuakseen. Parhaimmat hampurilaissämpylät syntyvät briossisämpyläohjeella, mutta myös kauppojen valmiit sämpylät käyvät oikein hyvin. Kannattaa kokeilla joskus tehdä hampurilaiset grillissä, josta ne saa mukavan savuisan maun. Aloita hampurilaisten teko valmistamalla täytteet ja lisukkeet. Paahda sämpylät ja paista pihvit vasta lopuksi.

briossisämpylät

kotitekoinen hampurilainen

Olen koonnut alle resepteineen kolme erilaista täytevaihtoehtoa hampurilaisille. Jokainen niistä kannattaa valmistaa noin tuntia ennen syömistä, jotta ne kerkeävät maustumaan tarpeeksi. Burgereiden kylkeen sopii loistavasti perinteiset lohkoperunat, ranskalaiset tai vaihtoehtoisesti bataattiranskalaiset.  :)

Valkosipulimajoneesi

1 kananmuna
2 dl rypsiöljyä
1 rkl etikkaa
2 valkosipulinkynttä
mustapippurirouhetta

Mittaa öljy ja riko kananmuna korkeareunaiseen kulhoon. Valmista majoneesi pitämällä sauvasekotin kulhon pohjassa 10 sekuntia. Kuori valkosipulinkynnet ja lisää ne ja loput ainekset joukkoon. Survo sauvasekottimella valkosipulinkynnet ja laita majoneesi maustumaan jääkaappiin.


Coleslaw

pieni keräkaali
2-3 porkkanaa
1-2 dl itsetehtyä majoneesia
ripaus sokeria, mustapippuria ja suolaa
1 rkl etikkaa

Halkaise ja huuhtele kaali. Leikkaa kanta pois ja suikaloi kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkanat ja raasta raasteeksi. Valmista itse tehty majoneesi yllä olevalla ohjeella valkosipulilla tai ilman. Yhdistä kaali ja porkkanat majoneesin kanssa. Lisää lopuksi etikka ja mausteet. Anna maustua jääkaapissa hetki.


Sitruunamarinoidut punasipulit

2 punasipulia
sitruunamehutiivistettä tai tuoreen sitruunan mehua

Kuori ja viipaloi punasipulit. Lisää kulhon pohjalle loraus sitruunamehutiivistettä tai vastapuristetun sitruunan mehua. Sekoita ja anna sipuleiden marinoitua hetken aikaa jääkaapissa. Sitruuna pehmentää sipulin voimakasta makua ja tuo kivaa pientä makeutta.

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!