Herkullinen italialainen bruschetta

herkullinen bruschetta

Oletteko tehneet bruschettaa eli tällaista italialaista alkupalaa, jossa leipä täytetään ja paahdetaan? Variaatioita tästäkin reseptistä löytyy runsaasti, mutta onnistuakseen tarvitset ainakin vaaleaa leipää, tomaattia, sipulia, valkosipulia ja reilusti oliiviöljyä. Tuoreet raaka-aineet tuovat runsaasti makua, joten myös yrtit sopivat tähän kuin nenä päähän. Kokeilkaa ihmeessä iltapalana, vaikka pääsiäisenä muun herkuttelun ohella. :) 


Bruschetta

ranskanleipää tai patonkia
(fetajuustoa)
2-3 tomaattia
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

tuoretta rucolaa tai basilikaa

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet kulhoon. Pilko joukkoon myös tomaatit. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria ja lisää pieni loraus oliiviöljyä. Sekoita.
  2. Leikkaa leivästä ohuita siivuja. 
  3. Voit murustella päälle fetajuustoa tai jättää tämän vaiheen kokonaan pois. Lusikoi tomaatti-sipulitäyte tasaisesti leiville. Paista 200 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia.
  4. Koristele tuoreella basilikalla tai rucolalla ja lorauta päälle vielä tilkka oliiviöljyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!