Gaijinissa herkuttelemassa - miniloma HelsingissäOlimme Niklaksen kanssa yhden yön minilomalla Helsingissä. Jos et ole lukenut edellistä postausta, jossa kerron rehellisiä mielipiteitäni hotelli St. Georgesta, niin käy ihmeessä lukemassa myös se.

Vaikka olimme vain yhden yön, tuntui siltä, että olisimme olleet siellä kauemmin. Kiertelimme muutamia kauppoja, kävelimme päämäärättömästi siellä täällä ja nautimme hotellimme kylpylästä. Lupasin tarjota Niklakselle syntymäpäivälahjaksi illallisen ravintola Gaijinissa. Ajattelin sen olevan täydellinen lahja hyvää ruokaa rakastavalle. Pieni riski tässä kuitenkin oli, sillä Niklas on itse niin taitava keittiössä, että vähän jännitti jääkö Gaijin ruokineen kakkoseksi.. :D


Ravintola Gaijinissa yhdistyy Japanin, Korean ja Pohjois-Kiinan maut. Innostuimme kokeilemaan Gaijinin maistelumenua, joka sisälsi monipuolisesti erilaisia alku- ja pääruokia ja tietysti jälkiruoan. Maistelumenun hinta oli 69e henkilöltä. Ei siis mikään edullisin ravintolakäynti, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Gaijin

Kahden ja puolen tunnin aikana maistelimme mielettömiä ruokia. Ensimmäinen alkuruoka beef tartar oli taivaallisen hyvää - ehkä jopa suosikkini, jos olisi pakkoa sanoa. Henkilökunta oli muutenkin ystävällistä ja ravintolassa oli miellyttävän lämmin ja rento tunnelma, vaikka paikka olikin koko ajan ihan täynnä. Onneksi tajusin varata meille pöydän etukäteen. 

Niklas kävi jo lainaamassa muutaman Björckin kirjan, jossa on myös reseptejä ruokiin, joita päästiin maistelemaan. Suosittelen kyllä ehdottomasti kokeilemaan Gaijinia ja heidän maistelumenuitaan!Lauantaiaamuna ennen aamiaista innostuin lähtemään yksin aamukävelylle. Kävelin ilmeisesti Punavuoressa ja kuvittelin hetken aikaa asuvani Helsingissä. Mietin, miltä se mahtaisi tuntua. Olisiko Helsinki tehty meitä varten? Mulla tuntuu varsin paljon aaltoilevan ajatukset myös tämän suhteen, sillä toisinaan haluaisin muuttaa Helsinkiin heti ja toisinaan pari vuotta Joensuussa ei tunnu lainkaan hassummalta. Naiset ja meidän ailahteleva mieli haha..

Oletteko te käyneet syömässä Gaijinissa?

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!