Raikas sitruunamarenkipiiras

Heippa! En kestä, miten paljon sää on tänään vaihdellut. Aamulla kuudelta lähtiessäni töihin oli kunnon lumimyräkkä ja auton sai kaivaa lumikasan alta. Pari tuntia siitä paistoi aurinko ja sama homma uudelleen. Juuri nyt paistaa aurinko, mutta pakko ottaa lyhyet päikkärit ennen ulkoilua. Ihan rättipoikki olo!

Tämän sitruunamarenkipiirakan ohjeen olen jakanut jo aiemmin, mutta mielestäni se sopii täydellisesti kevääseen. Kokeilkaa ihmeessä, jos kaipaatte jotakin makeaa tarjolle kahvipöytään :) Mukavaa tiistaita!

Sitruunamarenkipiiras
Sitruunamarenkipiiras
Pohja:
125g voita
1 rkl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 keltuainen
1 rkl kylmää vettä
Voiteluun:
1 keltuainen
Täyte:
2,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 rkl perunajauhoja
3 keltuaista
Marenki:
3-4 valkuaista
1 dl sokeria


1. Valmista pohja yhdistämällä pehmeä rasva ja kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää keltuainen sekä vesi ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
2. Voitele pohja munalla ja pistele sitä haarukalla. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia.
3. Mittaa kaikki täytteen aineet kattilaan. Kuumenna seos ja hämmennä koko ajan kiehumispisteeseen saakka.
4. Ota kattila levyltä, kun täyte on saonnut. Jäähdytä. Kaada hetken aikaa jäähtynyt täyte esipaistetun pohjan päälle.
5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen ja vatkaa voimakkaasti. Levitä tai pursota marenki täytteen päälle.
6. Paista sitruunamarenkipiirasta 225 asteen uuninlämmössä noin viisi minuuttia tai kunnes marenki on saanut vähän väriä.

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!