Sitruunatuorejuustokakku



Tuorejuustokakut ovat suorastaan nam. Etenkin kaikki raikkaat versiot, kuten limestä, sitruunasta tai jostakin marjasta tehdyt kakut. Rakastan suklaata, mutta itse en ole mikään pelkkien tuhtien suklaisten jälkiruokien ja leivonnaisten ylin ystävä, vaan kaipaan mukaan jotain raikkautta. Siispä sain ideaksi leipoa sitruunaista juustokakkua browniepohjalla, josta tulikin mielettömän herkullinen! Osui ja upposi myös perheen muille jäsenille.

Irtopohjavuokana käytin tällä kertaa 20cm vuokaa, joten mikäli käytät isompaa, tulee kakusta aavistuksen ohuempi kuin kuvissa.


SITRUUNATUOREJUUSTOKAKKU

Browniepohja:

75 g suklaata
50 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl kaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat kevyesti. Sulata voi ja suklaa kattilassa sekoitellen. Lisää joukkoon sokeri ja kananmuna kunnolla sekoittaen joukkoon. Yhdistä kaakaojauhe jauhoihin ja sihtaa ne taikinaan. Sekoita hyvin. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna pohjan lopuksi jäähtyä kunnolla ennen kuin lisäät täytteen päälle.


täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
2 dl tomusokeria
1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
3 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Purista sitruunamehu kattilaan ja raasta kuori lautaselle. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata puristetut liivatelehdet mehuun. Anna jäähtyä. Vatkaa tomusokeri ja vaniljasokeri tuorejuuston kanssa. Vatkaa toisessa kulhossa kuohukerma kuohkeaksi. Vatkaa liivateliemi tuorejuustomassaan ohuena nauhana. Kääntele lopuksi varovasti joukkoon kermavaahto ja sitruunan kuoren raaste. Kaada täyte browniepohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!