Prahan nähtävyyksiä kiertelemässä
Aiemmat Prahan postaukset löydät täältä ja täältä.


Meidän ensimmäisenä kokoisena päivänä tarkoituksenamme oli kierrellä Prahan kaupunkia osittain päämäärättömästi ja osittain tiettyjen nähtävyyksien takia. Ensimmäinen nähtävyys osui eteemme matkallam aamiaiselle. St Ludmilan kirkko sijaitsi noin puolen kilometrin päässä hotellistamme. Fun fact: luulimme tätä koko päivän Pyhän Vituksen katedraaliksi. Emme selkeästi olleet tehneet taustatutkimusta kovinkaan hyvin, sillä illasta vasta osuimme sattumalta oikean katedraalin eteen :D

Aamiaisen jälkeen päätimme jatkaa matkaa ilman päämäärää. Aurinko paistoi niin upeasti kirkkaalta taivaalta, että ulkona oli ihan keväinen fiilis. Ajattelimme kuitenkin päätyvämme jonnekin päin keskustaa, vaikka tosi asiassa kävelimme koko ajan kaupungista poispäin. Reilu tunnin haahuilun jälkeen katsoimme mapsista sijaintiamme ja olimme kävelleet todella kauas. Niin meidän tuuria!
Eksyimme Vyšehradin linnoitukseen sattumalta, kun pysähdyimme linnan ulkopuolella olevalle kioskille hetkeksi hengähtämään. Ensimmäinen paikalla sijainnut linna rakennettiin 900-luvulla, mutta se tuhoutui lähes kokonaan sodassa. Nykyinen linnoitus on rakennettu 1600-luvulla. Vyšehradin kukkulalta avautuu hienot näkymät Prahan kaupungin ylle eikä päiväsaikaan paikalla näkynyt montaa muuta turistia.Matkamme jatkui Vyšehradin linnalta enemmän kohti keskustaa ja, koska molemmilla alkoi tässä vaiheessa olla nälkä, poikkesimme Vapianoon syömään. Vapianossa on ketjuravintolaksi nähden erittäin hyvää ruokaa ja hintataso Prahassa oli Suomea edullisempi. Keskimäärin ruoat maksoivat 7-10 euroa.


Vatsat täysinä lähdimme suunnistamaan kohti yli 1000 vuotta vanhaa Prahan linnaa. Sen alueella on lukuisia nähtävyyksiä, kuten palatseja, kirkkoja, museoita ja puutarhoja. Linnan alueelle on ilmainen sisäänpääsy ja sen ulkopuolelta avautuu upeat näkymät Prahan ylle.

Prahan nähtävyydet


Tunnetuimpia nähtävyyksistä ovat esimerkiksi Pyhän Vituksen katedraali ja Kuninkaanpalatsi. Pyhän Vituksen katedraaliin on ilmainen sisäänpääsy, mutta jos siihen haluaa tutustua tarkemmin, täytyy siinä tapauksessa maksaa vähän. Meille riitti muutama kuva katedraalin takaosasta.Kaarlensilta on myös sellainen must see-nähtävyys ja sinne oli muutama muukin tullut ihastelemaan auringonlaskua. Silta ylittää Vltavan joen yhdistäen Prahan vanhankaupungin ja Malá Stranan. Mikäli hotellimme olisi ollut lähempänä, olisin tullut pimeän aikaan ottamaan upean kuvan valaistusta Prahan linnasta.


Kaikin puolin Prahasta jäi mielettömän viihtyisä ja kaunis kuva, joten matkakohteena voin suositella sitä ihan kaikille! :)

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!