Praha yllätti meidät positiivisesti

Praha

Praha yllätti meidät molemmat positiivisesti. Kahden tunnin lento meni yhdessä hujauksessa ja lentokenttäbussilla (Airport Espress) pääsi helposti ja edullisesti reilu 2 euron hintaan suoraan rautatieasemalle. Kaupunki oli upea ja melko siisti. Ihmiset olivat päällisin puolin ystävällisiä ja puhuivat yllättävän hyvin englantia. Neljän päivän aikana kuulimme suomenkieltä ehkä kolme keraa, joten hekottelimme tyhmille jutuillemme vähän väliä. Ihan mahtavaa, ettei kukaan (toivottavasti) ymmärtänyt puhettamme. Myös ruoka ja juoma oli melkein jokaisessa paikassa vähintäänkin hyvää ja hotellin valinta osoittautui loistavaksi.

Niklas oli tosiaan tehnyt taustatutkimuksen huolellisesti, sillä hotellimme Deminka Palace oli lähes täydellinen. Ainoan miinuksen antaisin hotellin heikosta aamupalasta, joka ei kylläkään kuulunut hintaan. Viimeisenä aamuna koimme sen näppäräksi, sillä meillä lähti jo aamupäivästä lento takaisin Suomeen. Prahassa on kuitenkin runsas valikoima kahviloita, joista me saimme herkullista aamupalaa. Näistä tulen vinkkaamaan teille myöhemmin :)


Korkea huonekorkeus, valoisuus ja tyylikkäästi sisustettu huone toi pientä luksusta. Näkymät olivat kauniit vilkkaalle kadulle, jota pysähtyi aina aamuisin hetkeksi ihastelemaan.


Tšekissä on käytössä koruna. Käytimme maksuvälineenä sekä korttia että käteistä. Olin yllättynyt, kuinka paljon eroa eri rahanvaihtopisteillä oli. Parhaimmillaan eurosta sai noin 25 korunaa ja huonoimmillaan summa taisi olla 18. Kannattaa siis vähän katsella ja kierrellä, sillä rahanvaihtopisteitä löytyy runsaasti. Kortilla maksoimme muita paitsi ruokia, mutta myös ravintoloissa olisi pystynyt yhtä hyvin maksaa kortilla.
Hotellistamme oli lyhyt matka kaikkialle, joten sijaintinsa puolesta se oli erinomainen. Prahan kansallismuseoon ja Václavské náměstíin eli ns. pääaukiolle oli puoli kilometriä.


Olen jo Instagramin puolella sanonut sata kertaa, että arkkitehtuuri oli tuolla mielettömän kaunista. Ihan sama minne katsoit, saatoit nähdä toinen toistaan upeampia rakennuksia. Liikuimme aina kävellen, koska mielestämme näin näkee kaupunkia parhaiten. Reissussa piti vielä tarkistaa, että paljonko Prahassa on asukkaita. Googlen mukaan siellä on reilu miljoona asukasta, joten kyseessä ihan mukavan kokoinen kaupunki. Parhaimmillaan meillä tuli yli 30000 askelta päivässä, kun välillä innostuttiin kävelemään ilman karttaa ja saatettiin ihan vähän vaan eksyä. Ensimmäisen päivän jälkeen luovutin kartanlukuvastuun Niklakselle :D
Praha matkakohteena

Toisena iltana huokaistiin helpotuksesta, kun tajuttiin että meillä on vielä reilu vuorokausi aikaa tutustua kaupunkiin paremmin. Neljä päivää oli juuri passelin mittainen. Tekemistä riitti kaikille näille päiville, joten mielestämme Praha on erinomainen kohde pidennetylle viikonloppumatkalle.

Syöminen ja juominen oli pääosin edullista. Pari juomaa ja pääruoat kahdelle maksoivat yleensä noin 20-25 euroa.
Praha on varmasti hyvä kohde myös ympäri vuoden. Näin tammikuun lopulla lämpötila huiteli 0 molemmin puolin, mutta kylmä viima sai ilman tuntumaan huomattavasti kylmemmältä. Puhuimme jo, että ensi kerralla olisi kiva mennä esimerkiksi touko- tai syyskuussa. 
Mikä on teidän suosikki matkakohteenne Euroopassa? :)

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!