8+1 Huomiota Montenegrosta


Montenegro oli ollut meidän matkakohdelistalla jo pari vuotta. Tässä vuoden pari aikana matkustelu Montenegrossa on lisääntynyt huomattavasti ja tulee varmasti kasvamaan entisestään. Voisin ehdottomasti kuvitella matkustavani Montenegroon uudelleen, koska nyt tiedän enemmän matkakohteista, kulttuurista ja maasta ylipäänsä. Minkälaisia huomioita tuli tehtyä Montenegrosta? 
1. Ennen reissua tuli luettua ja kuultua paljon edullisesta hintatasosta. Vähän yllätyttiin siis siitä, ettei siellä ollut todella edullista. Toki ravintolassa syötiin ja juotiin halvimmillaan 16 eurolla, mutta kallein illallisemme oli 65 euroa. Tietysti tämä sama illallinen olisi maksanut Suomessa varmaan tuplasti enemmän. Ruokakaupassa hinnat olivat samaa tasoa kuin Suomessa - alkoholijuomia lukuunottamatta, jotka olivat edullisempia kuin limpparit tai vesi.


2. Auton vuokraaminen kannattaa, koska Montenegro on pieni maa, mutta sielläkin on varsin erilaisia maisemia. Välillä tuntui siltä kuin olisi ollut jossain Alpeilla mökkikylän keskellä. Vuokraus maksaa halvimmillaan noin 30-40 euroa päivältä.3. Vaikka maa on pinta-alaltaan pieni, niin ajomatkoihin menee jopa tuplasti enemmän aikaa kuin Suomessa. Sveti Stefanista Tara-joelle (reilu 180km) kesti ajaa peräti 3,5-4 tuntia. Paljon serpentiinitietä edessä haha! Autolla ajaminen vaatii siis rohkeuden lisäksi myös varovaisuutta ja tarkkaavaisuutta.

4. Ruoka on erittäin yksinkertaista ja melko mautonta. Oikeastaan koko loman ainut pettymys kohdistui ruokaan, joka oli aika harmi näin hyvän ruoan nautiskelijalle. Oltiin luettu, että Montenegro olisi ottanut vaikutteita italialaisesta keittiöstä, mutta ei. Kojuista sia onneksi ihan hyvääkin (pika)ruokaa!

Tara joki, Montenegro

5. Montenegro muka ei turistisoitunut. Etenkin Budvan alue oli täynnä turisteja ja heille suunnattuja ravintoloita, yökerhoja, aktiviteetteja yms. Mua oikein ahdisti käydä Budvassa, joten siellä käynti jäi vain yhteen kertaan. Ei kiitos!


6. On upeita ja hiljaisia rantoja, mutta myös täpötäynnä olevia. Me eksyttiin kahdelle eri "rannalle", jotka molemmat sattuivat olemaan nudistirantoja. Nämä kuitenkin kelpasivat meille, koska nudistirannat olivat ehdottoamasti hiljaisempia ja vähän syrjemmässä!


7. Montenegro ei ole mikään super siisti, vaan roskia löytyy valitettavasti melkein jokaisesta pusikosta, ja jopa roskisten vierestä..


8. Julkinen liikenne toimii ja vielä kaiken kukkuraksi ajallaan. Busseja liikkui 10-20 minuutin välein - riippuen siitä, kuinka kauas matkustettiin. Bussilla matkustaminen on muutenkin edullista.

Budva

9. Paikalliset olivat aina todella ystävällisiä. Kokeiltiin liftaamista muutaman kerran, ja molemmilla kerroilla saatiin kyyti alle 5 minuutissa. Ikinä kukaan ei olisi ottanut rahaa vastaan, mutta haluttiin kuitenkin antaa pientä kiitosta kyydistä. Kerran myös linja-autossa yksi paikallinen nainen auttoi meitä jäämään oikealla pysäkillä pois.Punainen kesämekko

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!