Mehevä lasagne

Lasagne on sellainen melko perinteinen ruoka, joka on kuitenkin mielettömän hyvää. Mielestäni se on parhaimmillaan hetki uunista vetäydyttyä, kun taas poikaystäväni mielestä maku on entistä parempi seuraavana päivänä. Kumpaan kastiin te kuulutte? Tässä perinteinen ohje mehevään ja maukkaaseen lasagneen. :)

MEHEVÄ LASAGNE
lasagnelevyjä


Jauhelihakastike

400g naudan jauhelihaa
1 prk (400g) Mutti Polpa tomaattimurskaa
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
maustamiseen esim. suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta


Juustokastike

80g voita
noin 3/4 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
noin 5 dl juustoraastetta
ripaus suolaa ja valkopippuria
pinnalle juustoraastetta



1. Aloita lasagnen teko valmistamalla jauhelihakastike. Paista jauheliha, hienonnettu sipuli ja valkosipulit pannulla. Lisää tomaattimurskat. Mausta haluamillasi mausteilla ja anna kiehua muutama minuutti. Anna kastikkeen hautua levyllä, kun valmistat juustokastikkeen.

2. Kuumenna voi kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot. Lisää maitoa vähitellen ja sekoita tasaisesti. Kuumenna sekoittaen niin kauan, että kastike alkaa saostua. Tähän menee noin 15-20 minuuttia. Lisää lopuksi juustoraaste ja mausta kastike. Muista vahtia, ettei kastike pala pohjaan.

3. Voitele lasagnevuoka ja levitä alimmaiseksi ensin juustokastiketta, sitten jauhelihakastiketta ja lopuksi lasagnelevyjä. Jatka seuraavat kerrokset samaan tapaan niin, että juustokastike jää päällimmäiseksi. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin verran. Anna vetäytyä hetki folion alla ennen kuin tarjoilet lasagnen. 

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!