Herkuttelijan cookiet: karpalo-valkosuklaacookiet

karpalo-valkosuklaacookiet

HERKUTTELIJAN COOKIET

Cookiet eli suomeksi sanottuna keksit ovat herkullinen tarjottava kahvipöytään. Täydellinen cookie on sisältä ihanan pehmeä ja se sisältää esimerkiksi pieniä suklaahippuja. Toki suklaan voi jättää myös kokonaan pois tai korvata sen jollakin muulla. Keksien paistamisessa kannattaa olla tarkkana, jotta ne pysyvät pehmeinä eikä lopputuloksesta tule kuiva ja mureneva. Kun keksien antaa hetken aikaa vielä jäähtyä ennen tarjoilua, tulee koostumuksesta taatusti täydellinen. 

Leipominen on mukavaa ajanvietettä ja keittiössä onnistuminen tuottaa aina mielihyvää. Vaikka pidän leipomisesta, suosin usein nopeita ja helppoja leivonnaisia. Usein leipomisen innostus iskee yllättäen, joten parasta olisi, jos kotonta löytyisi valmiiksi ainakin suurin osa tarvittavista raaka-aineista. Cookiet ovat siinä mielessä helppo valinta. :)

Tällä kertaa testasin cookieissa valkosuklaan ja kuivattujen karpalojen yhdistelmää, jotka osoittautuivat mielettömän herkulliseksi makupariksi. Aavistuksen kirpeää karpaloa tasapainottaa super makea valkosuklaa. Näillä kekseillä luulisi siis pahimmankin makeanhimon häviävän!


KARPALO-VALKOSUKLAA COOKIET
noin 18 kpl

160g huoneenlämpöistä voita
2 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
noin 80g kuivattuja karpaloita
noin 140g valkosuklaata


  1. Vaahdota sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja sokerit keskenään.
  2. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita.
  3. Yhdistä kuivat aineet joukkoon.
  4. Lisää lopuksi kuivatut karpalot ja rouhittu suklaa taikinaan.
  5. Laita taikina noin puoleksi tunniksi jääkaappiin, jotta keksit eivät leviä niin paljon uunissa ollessaan.
  6. Pyörittele taikinasta palleroita leivinpaperin päälle. Muista jättää keksien väliin tilaa, koska ne leviävät uunissa.
  7. Paista cookieita 175 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Keksit ovat valmiita, kun reunat ovat saaneet hieman väriä. Keskusta saa kuitenkin jäädä aavistuksen pehmeäksi, jottei lopputuloksesta tule liian kuiva ja mureneva.
  8. Anna keksien jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!