Matkavinkkejä Riikaan


Olimme Niklaksen kanssa Riikassa (vai Riiassa?! :D) vuoden 2017 keväällä. Isäni suositteli Riikaa kaupunkina, joten hommasin meille sitten Niklaksen syntymäpäivän kunniaksi pidennetyn viikonloppumatkan molemmille täysin uuteen kohteeseen. Tässä muutamia vinkkejä teille, ketkä suunnittelette matkaa Riikaan:


Matkavinkkejä Riikaan.

✗ Tärkein kysymys eli milloin matkustaa Riikaan. Minä sanoisin, että keväällä, kesällä tai alkusyksystä. Huhtikuun alussa meinasi olla vähän turha kylmä, mutta jos se tai epävakainen sää ei haittaa, niin miksei muulloinkin. 


✗ Riikaan saa usein halvalla matkoja. Hotellit on huomattavasti halvempia kuin Suomessa. Me olimme 4 tähden hotellissa Wellton Riga Hotel & Spassa, jonka sijainti on ihan loistava ja jota voin muutenkin suositella kaikille. Yö maksoi 55 euroa sisältäen aamiaisen. Lennot saa usein alle 100 eurolla eikä tunnin lentoaikakaan ole paha. Käsimatkatavaroilla pärjää parin päivän ajan erinomaisesti!
✗ Lentokentältä pääset keskustaan kätevästi ja edullisesti busseilla numero 33 ja 333. Bussit lähtevät läheltä terminaalia, muttei suoraan sen edestä. Onneksi siellä on hyvät kyltit opasteena. Liput kannattaa ostaa terminaalin sisällä löytyvästä kioskista, josta ne saa vähän edullisemmin (1,15e lippu, kun taas bussissa se on noin 2e).

✗ Riikassa on ihan hyvät ostosmahdollisuudet. Vanhankaupungin laidalla on toinen ostoskeskus ja "uudenkaupungin" puolella toinen. Molemmat ovat kivoja. Esimerkkeinä COS, H&M, Esprit, Reserved, Massimo Dutti, Tommy Hilfiger, Gabor, Change, Mango. Keskustasta löytyy myös Zara, joka oli vähän vaikea löytää aluksi sekä Stockmann, Aldo, Levis, Adidas ja Nike jne. Hinnat olivat mielestäni samoja kuin Suomessa.✗ Ravintoloissa ruoat olivat aavistuksen edullisempia kuin Suomessa. Kahviloissa hinnat vaihteli riippuen siitä, mitä tilasit. Usein erilaiset leivokset olivat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa.

✗ 4 parasta ruoka- ja juomavinkkiä: Pikaravintola Wok to walk, josta sai mielettömän hyvää nuudeliwokkia. Baari/pubi Easy Beer, jossa oli kivan rento tunnelma ja hyvä asiakaspalvelu. Snacksit näyttivät myös herkullisilta! Kahvilaketju Double Coffee, jossa käytiin useamman kerran kahvilla tai drinkeillä.. Ravintola Easy Wine, jossa oli kymmenittäin eri viinimakuja. Ravintolana myös kivan rento ja erilainen.

Kaiken kaikkiaan voin suositella Riikaan matkustamista ja nimenomaan muutaman päivän matkalle :)Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!