Mehevä mustikkapiirakka


Mustikkakausi alkaa kohta olla parhaimmillaan ja itse rakastan syödä niitä piirakan muodossa. Äitin tekemän mustikkapiirakka on vaan niiin hyvää! Sekaan voi heittää vaikka vadelmia, mutta tällä kertaa tein ihan perinteisen version.
MUSTIKKAPIIRAKKA



Pohja
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta



Täyte
4 dl mustikoita
1 prk kermaviiliä
1 muna
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria



  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää jauhot ja kananmuna sekaan.
  2. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
  3. Kaada mustikat taikinan päälle.
  4. Sekoita loput täytteet keskenään ja kaada seos mustikoiden päälle.
  5. Paista piirakka 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!